Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liječničku pomoć zatražilo 19 ročnika i 3 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vojarni "Sv. Nikola" u splitskoj Lori 19 ročnika mornara i tri djelatne vojne osobe Hrvatske ratne mornarice zatražili su jučer liječničku pomoć u ambulanti HRM-a zbog akutnog gasteroenterocolitisa, probavnih tegoba.

Oboljelima je zbog sumnje na akutni gasteroenterocolitis pružena medicinska pomoć u ambulanti HRM-a u Lori. Jedan od njih je zadržan u stacionaru, a četiri ročnika prevezena su na Zarazni odjel splitske Kliničke bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglasio se i HUBOL Liječnička komora osudila izjavu Igora Peternela o "dječurliji koja se igra doktora" Slika nije dostupna Smjena u liječničkoj komori Smijenjen predsjednik Hrvatske liječničke komore nakon izvranredne skupštine Nadzornog odbora

Epidemiolog Instituta pomorske medicine HRM-a pukovnik dr. Željko Gizdić proveo je epidemiološko anketiranje svih bolesnih te je obavljen izvanredni higijensko-epidemiološki nadzor, izvijestili su iz MORH-a. Uzeti uzorci poslani su na kemijsku i mikrobiološku analizu u Institut pomorske medicine HRM-a u Splitu.

Epidemiolog dr. Gizdić pretpostavlja da je riječ o virusnoj bolesti, a njezini uzroci i podrijetlo virusa još se istražuju, doznaje se u Službi za informiranje Ministarstva obrane.

Iz bolnice su u međuvremenu otpuštena tri od četiri primljena ročnika i njihovo je stanje dobro, doznaje se od dežurnog liječnika na Zaraznom odjelu dr. Dragan Ledina. Četvrti ročnik još se oporavlja, no i njegovo je stanje stabilno. Dr. Ledina kazao je kako se pretpostavlja da su ročnici oboljeli od upale crijeva i želuca, najvjerojatnije virusne naravi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene