Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više nisu vijest oni koji odlaze iz Hrvatske u potrazi za boljim životom, ali vijest postaju oni koji se nakon nekoliko godina u inozemstvu s radošću vraćaju u Lijepu našu.


Radiolog dr. Ane Marušić prije tri i pol godine otišao je iz Hrvatske u Chester u Veliku Britaniju jer mu je kasnila plaća i pritiskao ga kredit u švicarcima, no ovaj povratnik u Hrvatsku danas je radiolog u Klinici za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Zagreb.

Vezani članci Problem s kolima hitne pomoći Infuzija na 41 stupanj, strgani podovi, višesatna čekanja... ''Nije bilo ugodno voziti se u kolima hitne dok krvariš misleći da ćeš izgubiti bebu...'' Termometar, ilustracija Dolaze nam paklene vrućine, temperature rastu i do 36 stupnjeva! Saznajte kako se možete najbolje zaštititi od toplinskog udara

I neurologinja dr. Mirea Hančević također se prije samo mjesec dana vratila iz britanske “pečalbe”, gdje je prvo radila u bolnici Winchesteru, a potom u Bristolu, piše Jutarnji list.

Njezin motiv za odlazak bila je više znatiželja nego “sila”. Kaže da nije bila nezadovoljna svojim poslom u dubrovačkoj bolnici nego je željela “vidjeti kako je to vani”. Trajalo je to godinu i pol. No, kad joj se pružila prilika da se na Klinici za neurologiju KBC-a Zagreb “mogu baviti onim što sam uvijek željela, a to su neuromišićne bolesti”, nije dvojila.

“Doma je doma”, kaže ta mlada Dubrovkinja i ne krije zadovoljstvo povratkom.

“Vratio sam se tamo odakle sam krenuo - u bolnicu na Jordanovcu svojoj prvoj ljubavi, torakalnoj radiologiji. U ove tri i pol godine u Velikoj Britaniji nisam riješio samo taj materijalni dio koji me prisilio da krenem u gastarbajterske vode već sam uvjeren da mi je taj ‘izlet’ omogućio da profesionalno napredujem. Uvjeren sam da će mi koristiti ta iskustva iz britanske bolnice u Hrvatskoj, ali prije svega pomoglo mi je da steknem dodatnu sigurnost”, kaže dr. Marušić.

Dodaje da obitelj nije otišla s njim nego su supruga i djeca ostali u Zagrebu, što mu je bio dodatni motiv za povratak.

Ostatak priče pročitajte u Jutarnjem listu.