Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dr. Marušić i dr. Hančević

Hrvatski liječnici koji su brzo odustali od života u dijaspori: "Riješio sam materijalni dio, ali..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više nisu vijest oni koji odlaze iz Hrvatske u potrazi za boljim životom, ali vijest postaju oni koji se nakon nekoliko godina u inozemstvu s radošću vraćaju u Lijepu našu.

Radiolog dr. Ane Marušić prije tri i pol godine otišao je iz Hrvatske u Chester u Veliku Britaniju jer mu je kasnila plaća i pritiskao ga kredit u švicarcima, no ovaj povratnik u Hrvatsku danas je radiolog u Klinici za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..." Ilustracija Reakcija Liječnici zgroženi najavama da će kontrolirati vlasnike vikendica: "Ni pod kojim uvjetima i cijeni neće biti izdavane navedene potvrde"

I neurologinja dr. Mirea Hančević također se prije samo mjesec dana vratila iz britanske “pečalbe”, gdje je prvo radila u bolnici Winchesteru, a potom u Bristolu, piše Jutarnji list.

Njezin motiv za odlazak bila je više znatiželja nego “sila”. Kaže da nije bila nezadovoljna svojim poslom u dubrovačkoj bolnici nego je željela “vidjeti kako je to vani”. Trajalo je to godinu i pol. No, kad joj se pružila prilika da se na Klinici za neurologiju KBC-a Zagreb “mogu baviti onim što sam uvijek željela, a to su neuromišićne bolesti”, nije dvojila.

“Doma je doma”, kaže ta mlada Dubrovkinja i ne krije zadovoljstvo povratkom.

“Vratio sam se tamo odakle sam krenuo - u bolnicu na Jordanovcu svojoj prvoj ljubavi, torakalnoj radiologiji. U ove tri i pol godine u Velikoj Britaniji nisam riješio samo taj materijalni dio koji me prisilio da krenem u gastarbajterske vode već sam uvjeren da mi je taj ‘izlet’ omogućio da profesionalno napredujem. Uvjeren sam da će mi koristiti ta iskustva iz britanske bolnice u Hrvatskoj, ali prije svega pomoglo mi je da steknem dodatnu sigurnost”, kaže dr. Marušić.

Dodaje da obitelj nije otišla s njim nego su supruga i djeca ostali u Zagrebu, što mu je bio dodatni motiv za povratak.

Ostatak priče pročitajte u Jutarnjem listu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene