Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisutan alergen

Pripazite, povlači se omiljena božićna slastica: Vratite ju u trgovinu!

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu objavila je u subotu da je državni inspektorat opozvao proizvod "Adventski kalendar 75g" zbog neoznačenog alergena kikirikija na proizvodu.

Trgovački lanac Lidl povukao je adventski kalendare iz maloprodaje. Proizvođač proizvoda "Adventski kalendar 75g" koji nosi brojeve artikla 5512509 i 5512510, je KDC Pomorzanka iz Poljske.

S obzirom na to da na proizvodu nije označen alergen kikiriki, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja, objašnjava se.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izdano upozorenje VIDEO Potres magnitude 7,6 pogodio Filipine: Očekuje se tsunami, doći će do Japana

Pročitajte i ovo Ilustracija Alarmantno otkriće Ropstvo 21. stoljeća: Prijavile se za posao pa ih 24 sata dnevno seksualno iskorištavali

I Lidl je na svojim stranicama obavijestio potrošače da se navedeni proizvod povlači iz upotrebe jer je proizvođač propustio na deklaraciji navesti alergen kikiriki, te dodaje da će kupcima novac vratiti i bez predočenja računa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene