Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdano upozorenje

VIDEO Potres magnitude 7,6 pogodio Filipine: Očekuje se tsunami, doći će do Japana

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Potres jakosti najmanje 7,5 pogodio je otok Mindanao na jugu Filipina kasno u subotu zbog čega je naređena evakuacija nekih područja u toj državi te na jugozapadu obale Japana zbog upozorenja na tsunami.

Potres snage 7,6 pogodio je Filipine na dubini od 63 km, a očekuje se da će tsunami uskoro pogoditi Filipine i Japan, priopćila je filipinska seizmološka agencija.

Valovi bi mogli pogoditi Filipine do ponoći po lokalnom vremenu i mogli bi trajati satima. Filipinska vladina agencija savjetovala je stanovnicima istočnih pokrajina Surigao Del Sur i Davao na istočnim obalama Mindanaoa da se odmah evakuiraju na više terene ili presele u unutrašnjost.

Pročitajte i ovo Zatvorene adventske kućice u Zagrebu - 5 (Ne)idilično vrijeme Unatoč hladnoći i kiši zapaljena prva svijeća na Manduševcu: "Ma ne smeta nam ništa, mi smo tako sretne i toliko smo čekale ovaj advent"

Američki sustav upozorenja na tsunami navodi da bi valovi mogli biti i do 3 metra visine na nekim dijelovima filipinske obale.

"Brodice koje su već u moru trebaju ostati u dubokim vodama dok ne dobiju nove upute", objavio je Phivolcs.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u susjedstvu Izašao iz zatvora i odmah nastavio po starom: Osuđen zbog zlostavljanja, opet uhodio bivšu partnericu i kćer

Japanska televizijska kuća NHK rekla je da se očekuje da će valovi visoki do jednog metra doći do zapadne obale Japana malo kasnije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene