Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi se pitaju

Je li premijer ucijenjen? Benčić: "Zašto Plenković ne smjenjuje Barbarića?''

Saborska zastupnica stranke Možemo Sandra Benčić prozvala je u subotu premijera Andreja Plenkovića da građanima kaže zašto već pet mjeseci ne može smijeniti predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, upitavši - je li Plenković možda ucijenjen?

Protiv Frane Barbarića  u petak je podignuta optužnica zbog protupravne gradnje, a Benčić podsjeća da je prošlo pet mjeseci od kada Plenković zna apsolutno sve o aferi "plin za cent", ali i da šef jedne od najjačih državnih tvrtki u Hrvatskoj bespravno gradi.

"Očito je da nema političku snagu unutar HDZ-a, niti dovoljno odgovornosti prema građanima da takvu osobu smjeni", rekla je Benčić novinarima.

Plenkovićeva je poruka je da ako imate odgovarajuću stranačku iskaznicu ili moćnog HDZ-ovca iza sebe onda možete graditi bespravno i činiti kaznena djela jer stranka će vas zaštititi, ustvrdila je.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Želje i zadaće Beroš pisao liječnicima: "Volio bih biti na čelu zdravstvenog sustava u kojem nema listi čekanja...''

"Od početka njegova mandata došlo je do ozbiljnog urušavanja svih neovisnih institucija koje trebaju osiguravati temelj svake moderne države, a to je pravna država. Mi nemamo pravnu državu jer pravo i zakoni vrijede za obične građane, no ne i za HDZ-ovu elitu, što se jasno vidi na primjeru Barbarića", kaže Benčić.

Pozvala je premijera da iziđe pred građane i kaže zašto već pet mjeseci ne može smijeniti Barbarića. Vrlo vjerojatno ga je Barbarić nečim ucijenio, smatra Benčić, a ako je to istina onda građani moraju o tome znati.

"Ovo ne izgleda dobro, kad nešto ne izgleda dobro onda to snosi određene političke konzekvence pustimo premijera da donese odluku razuman je on čovjek shvaća i on da nije ovo dobra poruka mora nešto po tome poduzeti", komentirao je Dario Hrebak.

Pročitajte i ovo Porast respiratornih bolesti u Kini Poduzimaju mjere suzbijanja VIDEO Nagli porast oboljelih od respiratornih bolesti u Kini: Ima li razloga za zabrinutost?

"Sad je to zbog ponavljam sitnice u odnosu na biznis plin za cent došlo do svog kraja i Barbarić će morati otići", poručio je Mostov Nino Raspudić.

Komentirala i prosvjede svinjogojaca

O prosvjedima svinjogojaca kaže da je afrička svinjska kuga samo kap koja je prelila čašu poljoprivrednicima nakon više od 20 godina zanemarivanja sela, poljoprivrednog i prehrambenog sektora.

Pročitajte i ovo Snijeg prekrio München - 2 ZA DNEVNIK.hr VIDEO/FOTO Stanovnica Münchena o kaosu u Njemačkoj: "Snijeg trga grane s drveća. Oni na ovako nešto nisu navikli"

"Naši su poljoprivrednici stavljeni u poziciju u kojoj osim subvencija, koje dobivaju iz EU fondova, ne postoji nikakva strukturirana podrška države da bi svoje proizvode mogli stavljati na tržište. Taj problem postoji zato što je uvoznički lobi očito jači od svake vlade", dodala je.

Još je jednom potvrdila da na parlamentarne izbore 2024. godine izlaze samostalno, a ostavili su mogućnost da u pojedinim izbornim jedinicama koaliraju s SDP-om ili nekom drugom strankom koja im je vrijednosno bliska.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Veliki problemi U bolnici ih se čeka, a oni rade privatno: Ministar ima recept za doktore i liste čekanja

Postizborno su spremni koalirati sa strankama od centra nalijevo jer s njima mogu postići minimalni konsenzus oko reformi koje su ključne za Hrvatsku i koje se čekaju 25 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene