Zamjena na relaciji država - Grad Zagreb. Ministar državne imovine Goran Marić gradonačelniku Bandiću dao je tri državne nekretnine, među kojima i kavanu Corso na atraktivnoj lokaciji u centru Zagreba, a gradonačelnik državi dva poslovna prostora.

Galerija


Pred ministrom Marićem još je puno posla s aktivacijom državne imovine, jer prošlogodišnji plan nije ostvaren.

Vezani članci Dario Juričan (Foto: Dnevnik.hr) Dario Juričan poziva Milana Bandića da u svojim stanovima udomi ljude: ''Nadam se da ćete napuniti frižidere'' Političari s maskama Zaštitne maske rade probleme političarima diljem Balkana, pogledajte kako ih sve nose

Potpuno zapuštena i devastirana. Tako sada izgleda Corso, jedna od najstarijih zagrebačkih kavana. Rupe u zidovima, armatura koja proviruje.

Početkom prošlog stoljeća višenamjenski je prostora pak bio uređen do najsitnijeg detalja te je bio omiljeno okupljalište u centru Zagreba.

Kavana u novom ruhu krajem godine?

Novo ruho kavane Zagrepčane bi trebalo dočekati krajem ove ili početkom iduće godine. Država je Gradu prepustila prostor kavane, koji se prostire na gotovo 1.000 metara četvornih, na atraktivnoj lokaciji u samom centru Zagreba.

"Ova je zgrada posebno zaštićena i interijer i eksterijer i moramo samo reći našim sugrađanima - nikakvih dućana ni polica ovdje neće biti. Ovdje će biti isključivo i samo gradska kavana, najbolja u Europi", kaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Nema ništa ružnije od zapuštanja ili zgrade ili sela države čovjeka imovine, a nema ništa ljepše od zaustavljanja tog procesa", kaže pak ministar Goran Marić.

Osim prostora kavane, država će gradu dati još dvije nekretnine u strogom centru Zagreba, te jednu na periferiji u Sesvetskom Kraljevcu. U suprotnom smjeru idu dva poslovna prostora koja grad daje državi, te će nadoplatiti razliku u vrijednosti nekretnina u iznosu od 900 tisuća kuna

Na bubnju stanovi, vile, poslovni prostori, zemljišta...

Pred ministrom Marićem je i aktivacija ostatka državne imovine. Prošle godine cilj je bio privatizacijom uprihoditi milijardu i 400 milijuna kuna.

"Sa krajem prošle godine taj cilj nije ostvaren, ali nije ostvaren ciljano zato što je predviđeno znatno veći prihodi u ovoj godini, nego da smo ostvarivali prodaju u prošloj godini, i ti prihodi će biti puno veći", kaže Marić.

Na bubnju su stanovi, poslovni prostori, vile, zemljišta. Samo u ovoj godini, država od prodaje želi uprihoditi najmanje - milijardu kuna.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr