Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čisti se sustav odvodnje u Karlovačkoj pivovari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka je Policijska uprava izvijestila Centar 112 o izvanrednom zatamnjenju vode potoka kod Karlovačke pivovare u Dubovcu u neposrednoj blizini potoka Grabica, pokraj kojeg je 23. veljače stradao Zdravko Martinović, koji je još u komi, te uginuo njegov pas.

Centar 112 izvijestio je inspekcijske službe koje su izišle na teren, kao i istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić-Mušnjak. Ona je za Hinu rekla da su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo uzeli uzorke vode, ali da je, po njezinim spoznajama, uzrok zatamnjenja i zamućenja vode ispiranje sustava oborinske odvodnje u
Karlovačkoj pivovari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema uvjeta za pokretanje istrage u slučaju Karlovačke pivovare!? Slika nije dostupna Nema nepravilnosti, nema trovanja, vlasnik u komi, pas mrtav?!

Glavni vodopravni inspektor Željko Makvić potvrdio je da su ga
Hrvatske vode izvijestile o smeđoj mrlji, ali je objasnio da je riječ o čišćenju i ispiranju cijevi koje vode u kanal, jer će sutra, po njegovu Rješenju Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) početi kanalizacijskim kamerama snimati cijevi sustava odvodnje oborinskih voda, koje se slijevaju u kanal što ga ljudi zovu "pivarski potok".

Nastoji se utvrditi ima li oštećenja koja treba popraviti, ali i
putova kojim bi tehnološka voda mogla završavati u tom potoku, umjesto u gradskoj kanalizaciji, rekao je Makvić. Ako ti putovi postoje, fizički ćemo ih ograditi jer tehnološka i sanitarna voda mogu otjecati samo u gradsku kanalizaciju, a oborinske i nadalje izravno u kanal i dalje u Kupu, rekao je Makvić.

Vrijeme snimanja i izradbe elaborata ovisi o stanju na terenu,
istaknuo je, dodavši kako svaka zapreka - bilo to korijenje u sustavu odvodnje ili oštećenje te jako zamuljenje - može produljiti vrijeme potrebno da se utvrdi stvarno stanje u sustavu odvodnje u Karlovačkoj pivovari.

Pivovara je također priopćila da joj je rješenjem glavnoga državnog vodopravnog inspektora naređeno da snimi sustav odvodnje oborinskih voda.

Čišćenje sustava odvodnje oborinskih voda obavlja Vodovod i
kanalizacija, uz stručan nadzor predstavnika karlovačke ispostave Hrvatskih voda a oo početku radova obavještena je Državna vodopravna inspekcija, piše u priopćenju Odjela korporativnih komunikacija Karlovačke pivovare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene