Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još nismo dosegnuli maksimum

Kuhali smo se na visokim temperaturama, ali bilo je i gore. Pogledajte koje su najviše temperature ikad izmjerene u Hrvatskoj

Toplinski val - 1
Toplinski val - 1 Bozo Radic / CROPIX
Aktualno Galerija Toplinski val - 1 Toplinski val - 1 Foto: Bozo Radic / CROPIX Temperaturni rekordi Temperaturni rekordi Foto: Marko Picek/Pixsell +0 Hrvatska još nije dosegla temperaturni maksimum - 1 Galerija 1/3 >>
Hrvatska se pržila na visokim temperaturama, ali bilo je i gore. Pogledajte najviše izmjerene temperature u Hrvatskoj.

Veliki dio Europe prije nekoliko je dana zahvatio toplinski val. Španjolska, Italija i Grčka borile su se s rekordnim temperaturama. Grčka se borila s požarima nedaleko od Atene. 

I Hrvatska je još u ponedjeljak bilježila temperature i do 36 Celzijevih stupnjeva, ali gradovi ipak nisu dosegnuli temperaturni maksimum. Hrvatska se pržila na visokim temperaturama, ali bilo je i gore. 

U Rijeci je najviša temperatura u povijesti bila 40 Celzijevih stupnjeva, dok je primjerice 18. srpnja ove godine bila 35,6. U Zagrebu je najviša temperatura bila 40,4 Celzijeva stupnja, dok je 18. srpnja bila 32,4.

Pročitajte i ovo Stiže novo nevrijeme Pripazite Civilna zaštita poslala poruku građanima: "Pratite naša upozorenja, prognoze i podatke"

U Karlovcu je najviša temperatura ikad izmjerena bila 42,4 Celzijeva stupnja, u Osijeku 40,6, u Sisku 40, a u Splitu 42,2 Celzijeva stupnja. U infografici pogledajte kolike su najviše temperature izmjerene u Hrvatskoj.

Toplinski val - 1 Temperaturni rekordi Foto: Marko Picek/Pixsell

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene