Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka idućih dana? Meteorolog Ivan Čačić otkriva kad će popustiti toplinski val

Na vrijeme će u utorak posvuda najviše utjecati prostrano polje povišenog tlaka zraka. No, uz istočne obronke Alpa prema našim će krajevima povremeno pritjecati vlažan i nestabilan zrak - što u unutrašnjosti ponegdje može stvarati lokalne nestabilnosti. Jači prodori očekuju se od drugog dijela srijede, kad će lokalnih pljuskova i grmljavine biti i na sjevernom dijelu Jadrana. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U utorak ujutro u većini krajeva sunčano i vrlo toplo. Samo će ponegdje u sjevernim predjelima u noći i ujutro doći do jačeg razvoja oblaka uz mogućnost za pokoji pljusak i grmljavinu. Vjetar uglavnom slab. Jedino će na sjevernom dijelu Jadrana puhati mjestimice jaka bura. Najniža temperatura zraka između 17 i 22, a na Jadranu od 24 do 28 Celzijevih stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj u većem dijelu dana pretežno sunčano i malo manje vruće nego u ponedjeljak. Jedino su kasno poslijepodne i navečer ponegdje mogući grmljavinski pljuskovi. Najviša temperatura od 31 do 33 stupnja. U istočnim predjelima pretežno sunčano i vruće uz poslijepodnevnu temperaturu od 32 do 34 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj većinom sunčano, premda poslijepodne ponegdje može doći do jačeg razvoja oblaka uz mogućnost za pljusak i grmljavinu. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i većinom vrlo vruće. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura u gorskom području od 29 do 33, a na Jadranu od 34 do 36 stupnjeva. U Dalmaciji sunčano i vrlo vruće, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura od 33 do 37, u zaleđu i do 39 stupnjeva.

Kopno - izgledi za tri dana

U unutrašnjosti u srijedu do ranog poslijepodneva djelomice sunčano i vruće, a zatim osobito navečer i u noći na četvrtak jače pogoršanje s izraženijim pljuskovima i grmljavinom te osjetnim osvježenjem.

Kiše će biti i u četvrtak još uglavnom ujutro, dok su poslijepodne mogući lokalni pljuskovi - koji su izvjesniji tijekom petka. U srijedu navečer mjestimice će prolazno zapuhati vrlo jak sjeverac. U četvrtak i petak više nema vrućina.

More - izgledi za tri dana

Na sjevernom Jadranu u srijedu će biti djelomice sunčano, a navečer i u noći na četvrtak očekuju se mjestimične nevere. Tijekom četvrtka i petka bit će nestabilno s lokalnim pljuskovima i malo manje vruće. U Dalmaciji zadržat će se sunčano i vrlo vruće. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak, a tijekom četvrtka na sjevernom Jadranu bit će umjerene, podno Velebita i jake bure.

Vrlo velika opasnost od toplinskog vala bit će do sredine tjedna na Jadranu. Zatim će toplinski val postupno oslabjeti, a na unutrašnjosti i prestati.  U subotu u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno kiša te pljuskovi i grmljavina, a u nedjelju će ponovno posvuda prevladavati sunčano. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene