Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"zaboravnost" košta

Kuščević se vratio na posao županijskog vijećnika: Spornu nekretninu još uvijek nije upisao u katastar, pokrenut prekršajni postupak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporna nekretnina Lovre Kušćevića, danas bivšeg ministra uprave, iz Pučišća na Braču, još uvijek nije upisana u katastar, doznaje Dnevnik Nove TV.

"Svi moramo raditi na evidenciji u katastru. Upravo sam zato 13. lipnja ove godine predao zahtjev da se evidentiraju, angažirao sam geodeta. Ako bude pokrenut postupak zbog toga što nisam evidentirao to 2008. godine kada sam trebao, onda ću se ponašati po odluci suda", rekao je, danas bivši ministar uprave, Lovro Kuščević u Dnevniku Nove TV prije točno mjesec dana.

Pročitajte i ovo Ministar Branko Bačić Velika najava Bačić: ''Država u idućih 10 godina sređuje zemljišne knjige za građevinska zemljišta'' Poziv: Život bez adrese - 3 POZIV Dnevnika Nove TV Muke s adresama, mještani ni sami ne znaju gdje stanuju: "To je načelnik više-manje na svoju ruku napravio"

Iako je tadašnji ministar tvrdio da je neupisivanje nekretnine u Nerežišćima na Braču u katastar tek propust i da će to odmah učiniti, do danas se ništa nije promijenilo.

"Uvidom o službenu evidenciju iz nadležnosti Državne geodetske uprave za k.č. 3898 i 4038 u k.o. Nerežišća razvidno je da nije bilo promjene u katastarskom operatu", potvrđeno je za Dnevnik Nove TV iz Državne geodetske uprave.

Potvrdili su također da je Državna geodetska uprava u tom predmetu pokrenula prekršajni postupak protiv Kuščevića. Danas bivši ministar ranije je govorio da će, ako postupak bude pokrenut, postupiti po odluci suda.

Kuščevića je (i) neprijavljivanje nekretnine u Nerežišćima na Braču u katastar stajalo ministarske fotelje. Iako je ministar danima „zabavljao“ javnost izgovorima tvrdeći da mu smještaju aktivisti izvlačenjem starih priča, objašnjavao kako se svaki Hrvat može obogatiti do 44. godine, pravdao se da "Bogu hvala, ima puno nekretnina, tko će to sve popratit" i da je njegova imovina transparentna, nije dugo izdržao.

Afere su se samo nizale, pa je na kraju bio primoran podnijeti ostavku, što je i učinio 8. srpnja nakon sastanka u četiri oka s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Kuščević se vratio na posao u Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević vratio se na posao u Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije, nakon što je podnio zahtjev za aktiviranjem mandata županijskog vijećnika HDZ-a.

Nakon rekonstrukcije Vlade, Kuščević je aktivirao mandat za povratak u Sabor. Prilikom dolaska u Županijsku skupštinu, Kuščević je rekao kako će se nastaviti istim žarom zalagati i raditi za Županiju, a u Saboru za cijelu Hrvatsku.

Na pitanje je li pao s konja na magarca, Kuščević je novinarima rekao: "Procijenite sami". Upitan je i je li ga kontaktirao DORH ili policija, Kuščević je rekao da nije. "Ne vidim zašto bi me kontaktirali temeljem konstruiranih afera".


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene