Lovro Kuščević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Lovro Kuščević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sporna nekretnina Lovre Kušćevića, danas bivšeg ministra uprave, iz Pučišća na Braču, još uvijek nije upisana u katastar, doznaje Dnevnik Nove TV.


"Svi moramo raditi na evidenciji u katastru. Upravo sam zato 13. lipnja ove godine predao zahtjev da se evidentiraju, angažirao sam geodeta. Ako bude pokrenut postupak zbog toga što nisam evidentirao to 2008. godine kada sam trebao, onda ću se ponašati po odluci suda", rekao je, danas bivši ministar uprave, Lovro Kuščević u Dnevniku Nove TV prije točno mjesec dana.

Vezani članci Lovro Kuščević Kuščević o iskazivanju povjerenja Blaženki Divjak: ''Svi smo svjesni njezina rada'', Štromar mu odgovorio na Facebooku Lovro Kuščević (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Lovro Kuščević ispitan u USKOK-u, odvjetnik ne otkriva detalje

Iako je tadašnji ministar tvrdio da je neupisivanje nekretnine u Nerežišćima na Braču u katastar tek propust i da će to odmah učiniti, do danas se ništa nije promijenilo.

"Uvidom o službenu evidenciju iz nadležnosti Državne geodetske uprave za k.č. 3898 i 4038 u k.o. Nerežišća razvidno je da nije bilo promjene u katastarskom operatu", potvrđeno je za Dnevnik Nove TV iz Državne geodetske uprave.

Potvrdili su također da je Državna geodetska uprava u tom predmetu pokrenula prekršajni postupak protiv Kuščevića. Danas bivši ministar ranije je govorio da će, ako postupak bude pokrenut, postupiti po odluci suda.

Kuščevića je (i) neprijavljivanje nekretnine u Nerežišćima na Braču u katastar stajalo ministarske fotelje. Iako je ministar danima „zabavljao“ javnost izgovorima tvrdeći da mu smještaju aktivisti izvlačenjem starih priča, objašnjavao kako se svaki Hrvat može obogatiti do 44. godine, pravdao se da "Bogu hvala, ima puno nekretnina, tko će to sve popratit" i da je njegova imovina transparentna, nije dugo izdržao.

Afere su se samo nizale, pa je na kraju bio primoran podnijeti ostavku, što je i učinio 8. srpnja nakon sastanka u četiri oka s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Kuščević se vratio na posao u Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević vratio se na posao u Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije, nakon što je podnio zahtjev za aktiviranjem mandata županijskog vijećnika HDZ-a.

Nakon rekonstrukcije Vlade, Kuščević je aktivirao mandat za povratak u Sabor. Prilikom dolaska u Županijsku skupštinu, Kuščević je rekao kako će se nastaviti istim žarom zalagati i raditi za Županiju, a u Saboru za cijelu Hrvatsku.

Na pitanje je li pao s konja na magarca, Kuščević je novinarima rekao: "Procijenite sami". Upitan je i je li ga kontaktirao DORH ili policija, Kuščević je rekao da nije. "Ne vidim zašto bi me kontaktirali temeljem konstruiranih afera".