Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON SASTANKA U HDZ-u

Plenković: "Ministar Kuščević dao je mandat na raspolaganje i ja sam prihvatio njegovu ostavku. Vratit će se u Hrvatski sabor"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ministar uprave Lovro Kuščević ponudio je premijeru Andreju Plenkoviću mandat na raspolaganje, nakon što već danima pliva u nekretninskim aferama. Premijer je ostavku prihvatio. Kuščević će rad nastaviti kao HDZ-ov zastupnik u Hrvatskom saboru.

Nakon sastanka u središnjici HDZ-a, premijer Andrej Plenković rekao je okupljenim novinarima kako je razgovarao s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem uz kojeg se vežu nekretninske afere.

''On je dao na raspolaganje svoj mandat ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a. Kao predsjednik Vlade i kao predsjednik stranke prihvatio sam tu njegovu ostavku i on će napustiti obje ove dužnosti. Vratit će se u Hrvatski sabor. S obzirom na sve okolnosti koje traju proteklih tjedana u javnosti, procijenili smo da se time čini i velika šteta njemu osobno, a i Vladi i HDZ-u te da to nema nikakvog daljnjeg smisla. Sada slijedi da Kuščević u okviru svojih aktivnosti riječi sve nedoumice koje se predstavljaju u javnosti i na taj način nastavi svoje političko djelovanje'', rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u završnoj fazi Brojne nekretnine usporavaju provjeru Kuščevićevih i Marićevih imovinskih kartica

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna komentirao ministrovu aferu Zoran Milanović: ''Ako su Kuščevići alkemijom pozlatili šipražje... to nije obična slabost''

Nakon premijera izjavu je dao Kuščević napomenuvši kako će svoj politički put nastaviti u Hrvatskom saboru. ''Dao sam svoj mandat na raspolaganje, premijer ga je prihvatio. Odgovoran sam političar. Jasno mi je da je ova negativna percepcija mene predstavlja veliki teret za Vladu. Ne želim da Vladi koja dobro radi budem uteg. Ponosan sam na sva tri svoja ministarska mandata. Istim žarom ću nastaviti svoj rad u Saboru'', rekao je Kuščević.

Podsjetimo, afera oko nekretninskog biznisa buknula je prije gotovo mjesec dana. Zbog Lovre Kuščevića HNS je zaprijetio odlaskom iz Vlade. Danas pozdravljaju ovu odluku premijera.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene