Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ministar uprave Lovro Kuščević "objasnio" je kako neki mladi Hrvat do svoje 44. godine može imati pet milijuna kuna.


Ministar Lovro Kuščević kaže da je svoju imovinu stekao pošteno. Novinar N1 televizije zamolio ga je da mu objasni kako neki mladi Hrvat do svoje 44. godine može steći pet milijuna kuna.

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tisuću kuna mjesečno: Kuščević će dobiti naknadu za odvojeni život Lovro Kuščević (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Kuščević ipak neće u Odbor za zakonodavstvo: ''Procijenio je da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član''

I ministar Kuščević je objasnio. "Pa vrlo jednostavno. Tako da završi fakultet, tako da kao đak srednjoškolac radi najteže poslove na otoku Braču, poput branja lavande, otkupa višanja, tako da kao student ima svoj biznis da prodaje na štandovima, tako da čim završi studij i odsluži Hrvatsku vojsku, otvori tvrtku, radi, zaradi. Tako da, zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima, zahvaljujući svom obrazovanju, ima pristojnu plaću općinskog načelnika, pristojnu plaću ministra. Tako da zaposli svoju suprugu, da i supruga ostvaruje prihod, i onda vrlo jednostavno u tih 20-ak godina čovjek zaradi za život", objasnio je Kuščević za N1.

Ministar je tijekom popodneva bio u zgradi Vlade na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem. Rekao je da ne ide na ribanje već na redoviti sastanak s premijerom na kojemu će biti riječi o radu Ministarstva uprave. 

Na pitanje o ostavci Kuščević kaže da će je dati, ako to od njega premijer zatraži. "Ukoliko bi premijer to zatražio, isti tren ću to napraviti", kaže Kuščević, no "čisto sumnja" da će premijer Plenković od njega tražiti da podnese ostavku.

Kuščević je, gostujući u Dnevniku Nove TV, ustvrdio da mu se podmeće te da je njegova jedina greška što imovinu nije upisao u katastar. 

Tijekom ponedjeljka je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet o ministru Kuščeviću i to na temelju neanonimne prijave. 

Prijava je stigla u petak poslije podne, a nadopunjena je novinskim člancima. Povjerenstvo je potvrdilo da već od ranije češlja ministrovu imovinsku karticu.