Protiv Smiljane Srnec (45), osumnjičene da je prije 19 godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić, a zatim njen leš sakrila u zamrzivač jučer je podignuta optužnica. Tužiteljstvo je navodno našlo krunski dokaz za slučaj. Produljen joj e

Galerija


To su otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre, doznaje Jutarnji list.

Vezani članci Suđenje Smiljani Srnec (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 11 Prije točno godinu dana otkriven je jedan od najstrašnijih zločina u Hrvatskoj: Zbog jezivog ubojstva na sudu su plakali i svjedoci Suđenje Smiljani Srnec - 2 Odgođeno ročište na kojem je trebala svjedočiti Smiljana Srnec o ubojstvu sestre Jasmine

Otiske prstiju izuzeli su su tehničari PU Međimurske, a potvrdili vještaci Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić".

Iz izuzetih bioloških tragova tijekom očevida pokupljenih sa škrinje, ali i drugih prikupljenih tragova koji su dostavljeni na vještačenje u Centar “Ivan Vučetić” MUP-ovi su forenzičari uspjeli izdvojiti DNK koji u potpunosti odgovara DNK profilu Smiljane Srnec. Uz već ranije “skinute” otiske prstiju njezin DNK nedvojbeno ukazuje na to da je bila u kontaktu s tijelom svoje ubijene sestre i da je manipulirala tijelom dok ga je spremila u zamrzivač u kojem je bilo nepunih 19 godina, piše Jutarnji

Nalazi vještaka su dostavljeni varaždinskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Optužnicom se Srnec tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave, pa je ona preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

Nakon održanog ročišta Smiljani Srnec danas je određen istražni zatvor koji može trajati do pravomoćnosti presude, s time da sudsko vijeće mora svaka 2 mjeseca preispitati osnove za istražni zatvor, doznaje Jutarnji.

Tijelo nesretne djevojke slučajno je pronađeno 16. veljače ove godine u zamrzivaču u obiteljskoj kući. Otkrili su ga članovi obitelji. Smiljana Srnec uhićena je istog dana, a od 20. veljače se nalazi u zatvoru u Varaždinu.