Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Bivši državni odvjetnik

"Šeks je puno pisao Državnom odvjetništvu, ali za njegove obračune unutar HDZ-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj Agrokor posvađao je političku scenu. Jedan sukob vodi se na relaciji Nikola Grmoja - Vladimir Šeks, dok se drugi otvorio između Ante Ramljaka i Davora Bernardića kojeg je povjerenik u Agrokoru tužio u građanskom postupku.

Mostovac Nikola Grmoja ne odustaje od odgovornosti HDZ-ovca Vladimira Šeksa da je još 90-tih znao za nepravilnosti u Agrokoru. Grmoja je jučer spominjao dokumnete iz 1994., a Šeks iz 1993. godine. Šeks, koji je tada bio potpredsjednik Vlade, tvrdi da se još te '93. zbog Agrokora obraćao državnom odvjetniku Stjepanu Hercegu.

U telefonskom razgovoru Vladimir Šeks kazao je za Dnevnik Nove TV kako je i 1994. nastavio prijavljivati sve nepravilnosti prema državnom odvjetništvu. Državni odvjetnik tada je bio Krunislav Olujić.

"Ne mogu se konkretno sjetiti! Gospodin Šeks, ako je i postupio, postupio je i na taj način da je financijsko izvješće policije dostavio državnom odvjetništvu na nadležno postupanje, a da uopće nije postupao kao bivši glavni državni odvjetnik i sastavio svoj podnesak odnosno dostavio kaznenu prijavu," rekao je Krunoslav Olujić, bivši državni odvjetnik.

No Šeks je, sjeća se Olujić, puno pisao Državnom odvjetništvu.

"Jer ti odgovori nisu bili u svhu ostvarivanja ideala funkcioniranja pravne države nego prije svega isključivo za unutarstranačke obračune gospodina Šeksa sa tehnomenadžerskom odnosno liberalnom frakcijom unutra HDZ-a," rekao je Olujić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Neugodna snimka Plenković naložio stranačkoj mašineriji: ''Nosite im kući listiće, organizirajte kombije..." Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

Olujić je zabranio zamjenicima da Šeksu na te upite odgovaraju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene