Damir Krstičević (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Damir Krstičević (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je u utorak da seHrvatska ne treba brinuti zbog toga što je MORH izgubio radni spor, pa jednom vojniku mora isplatiti više od 300.000 kuna, a prijeti mu još oko 4000 sličnih sporova.


Krstičević je na novinarsko pitanje o izgubljenom radnom sporu odgovorio kako "MORH ima radnih sporova koje gubi, ali ima i radnih sporova koje dobiva". To o čemu govorimo ostavština je prošlih vremena, rekao je Krstičević nakon susreta s makedonskom kolegicom Radmilom Škerinskom-Jankovskom.

Vezani članci Ilustracija Bračni susreti vojnika, duhovna obnova, pastoralni seminari... Pogledajte što sve plaćamo više od 10 milijuna kuna Ministar obišao ZTC (Foto: MORH/ M. Čobanović) MORH predložio nove članove uprave u Zrakoplovno-tehničkom centru

"Hrvatska se ne treba brinuti, mi upravo radimo sustavno na rješavanju svih tih problema, da nam se ove stvari ubuduće ne bi događale", kazao je ministar obrane.

Podsjetio je da su iz njegova ministarstva uputili u proceduru izmjene Zakona o službi u oružanim snagama s ciljem da se vojnicima vrate naknade za rad na terenu, za dežurstvo i za stražu".

"Ta su materijalna prava bila oduzeta ljudima, a u mom mandatu vojnik je najvrjedniji dio sustava. Ovo je godina vojnika, dočasnika i časnika, i upravo sada sustavno radimo da im se vrate ta materijalna prava", istaknuo je Krstičević.

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Karlovcu u korist vojnika Tomislava M. iz Varaždina, MORH mora isplatiti 293.000 kuna, koje će s kamatama znatno nadmašiti brojku od 300.000 kuna, zbog neplaćanja prekovremenih, dežurstava i straža za razdoblje od 2003. do 2006. Uz to, MORH mora platiti i troškove postupka u iznosu od 55.000 kuna. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju