Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podravka prcijenila vrijednost SMS-a

'Kredit' SMS-u iznosio čak 165 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kredit kojim je Podravka financirala splitsku tvornicu SMS po nekim informacijama ne iznosi 65 milijuna, već 165 milijuna kuna.

Razlika od sto milijuna kuna otkrivena je već na početku kriminalističke istrage uvidom u knjigovodstvenu evidenciju SMS-a, čiji je predsjednik uprave Srđan Mladinić sada u ozbiljnim probemima, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Produljenje ili ne Sutra odluka o pritvoru u 'aferi Spice' Slika nije dostupna Uz mjeru opreza Slučaj Podravka: Mladinić pušten iz zatvora

>> Policija u SMS-u provjerava je li bilo pranja novca

Također, postoji sumnja da je uprava Podravke bitno precijenila vrijednost brenda SMS-a, prema nekim procjenama i do 30 posto više od dotadašnje prakse.Izvori Jutarnjeg lista upozoravaju da iznos financijskih transakcija između koprivničke i splitske tvrtke možda nije konačan. Kako piše Jutarnji, Podravka je slične namjere imala i s tvrtkom 'Mirna Rovinj', čiji je vlasnik, također varaždinska FIMA, a iza koje se kao nominalni vlasnici osim tvrtke FIMA Ami Ltd. kriju i tvrtke FIMA Valdus te još dva poduzeća iz Lihtenštajna.

Policija trenutno provjerava se je li kredit od 65 milijuna kuna na Mladinićevu računu samo prespavao i bio proslijeđen off-shore tvrtki s Malte u vlasništvu varaždinske financijske kuće FIMA. Navodno se radilo o planu kodnog imena 'Začin' kojim su menadžeri Podravke pokušavali kupiti kontrolni paket dionica od 25 posto. Iz FIMA-e tvrde da nije bilo nikakvih dogovora o kupnji Podravkinih dionica s tadašnjim predsjednikom Uprave Darkom Marincem. Njega je ispitala policija, a u Podravci tvrde da nitko iz Uprave i Nadzornog odbora ne zna gdje je novac završio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene