Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Došao je kraj iznadprosječno toplom prosincu. Već sutra možemo očekivati osjetno zahladnjenje i snijeg.


Zadnji trzajevi promjenjivog, toplog i nestabilnog vremena nastavit će se još samo danas. Već će sutra osjetno zahladnjeti, a uz kišu počet će padati i snijeg. Bijeli pokrivač prvo će se pojaviti u gorju, no, vrlo je izgledan i u nizinama.

Vezani članci Kiša u Zagrebu, ilustracija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Stigla nagla i žestoka promjena: Temperature padaju i za 10 stupnjeva, neke dijelove Hrvatske čeka i do 50 litara kiše po četvornom metru Dubrovačka plaža (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Nakon paklenih vrućina možemo odahnuti, no ne zadugo: Otkrivamo kad stižu pljuskovi, grmljavina i olujna bura

Jutro će još biti djelomice sunčano ili promjenjivo, a sa zapada će se već tada postupno navlačiti i novi oblaci. Na sjevernom Jadranu može biti malo kiše, još vjerojatnije u gorju, a prema kraju dana oborina će samo jačati. Sjeverozapadnjak i zapadnjak postupno će okretati na jako jugo i jugozapadnjak.

U subotu će povremeno biti kiše, ali i snijega. Snježni pokrivač očekujemo prije svega u gorju. U drugom dijelu subote te u nedjelju oborine postupno prestati pa bi početkom novog tjedna trebalo biti i suho. Zahladnjet će.

Sljedeća tri dana stanovnici Jadrana imat će promjenjivo i nestabilno vrijeme, ponegdje s kišom. Moguća je i grmljavina. Bit će hladnije uz umjeren, jak i vrlo jak sjeverozapadnjak