Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Došao je kraj iznadprosječno toplom prosincu. Već sutra možemo očekivati osjetno zahladnjenje i snijeg.


Zadnji trzajevi promjenjivog, toplog i nestabilnog vremena nastavit će se još samo danas. Već će sutra osjetno zahladnjeti, a uz kišu počet će padati i snijeg. Bijeli pokrivač prvo će se pojaviti u gorju, no, vrlo je izgledan i u nizinama.

Vezani članci Kiša (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Ledeni arktički zrak vratio nam je zimu: Opet će biti kiše i snijega, a na moru će zaprijetiti još jedna opasnost Snijeg na Medvednici (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) - 1 Hladna fronta zahvatila Hrvatsku: Dijelove zemlje zabijelio snijeg, olujni vjetar stvara velike probleme u prometu

Jutro će još biti djelomice sunčano ili promjenjivo, a sa zapada će se već tada postupno navlačiti i novi oblaci. Na sjevernom Jadranu može biti malo kiše, još vjerojatnije u gorju, a prema kraju dana oborina će samo jačati. Sjeverozapadnjak i zapadnjak postupno će okretati na jako jugo i jugozapadnjak.

U subotu će povremeno biti kiše, ali i snijega. Snježni pokrivač očekujemo prije svega u gorju. U drugom dijelu subote te u nedjelju oborine postupno prestati pa bi početkom novog tjedna trebalo biti i suho. Zahladnjet će.

Sljedeća tri dana stanovnici Jadrana imat će promjenjivo i nestabilno vrijeme, ponegdje s kišom. Moguća je i grmljavina. Bit će hladnije uz umjeren, jak i vrlo jak sjeverozapadnjak