Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrane Ante Kotromanović oštro je kritizirao telekom operatere T-Com i VIPnet.


Gostujući na Soundsetu, ministar je otkrio kako su 15 godina koristili releje Ministarstva obrane, a da nisu platili ni kune. Ta je usluga, procjenjuje Kotromanović, MORH-u trebala donijeti preko 15 milijuna kuna, a tako to više neće ići. Na pitanje vodiitelja Saše Ćeramilca kakve su reakcije VIPneta i T-Coma, Kotromanović je odgovorio prilično rezolutno.

Vezani članci Ante Kotromanović Bivši ministar obrane komentirao optužbe na račun SOA-e: ''Grabar-Kitarović je najveća ugroza za sigurnosne službe'' Ante Kotromanović (Foto: Dnevnik.hr) Kotromanović spustio Predsjednici za MiG-ove: "Ponaša se baš kao da je pala s kruške. Dva MiG-a pala su dok je bila u Vladi HDZ-a, pao je i helikopter"

>> Ministar s oružjem: Hrvatskoj vojci nova vojna oprema

'Baš me briga. Zamislite vi da mi njima nismo plaćali račune, kako bi bezobrazno nastupili, bit ćemo još gori prema njima, jako sam nezadovoljan njihovim odgovorom, žele platiti jedan dio, jedan dio je ušao u zastaru, a žele i dalje koristiti releje, za smiješnu cifru. Nitko više nije idiot i postavit ćemo se prema njima kako se Ministarstvo trebalo postaviti i prije - vojnički!', izjavio je ministar Kotromanović.

Ministar je ipak posebno ljut zbog T-Coma, odnosno ugovora za fiksnu telefoniju koji je MORH s tom tvrtkom potpisao.

'Kad sam ušao u Ministarstvo, zatekao sam niz propusta. Imamo ugovor s T-Comom iz 1999. godine, trošimo 29 milijuna kuna godišnje na čvrste telefone. Riješit ćemo to i ući u ugovor s drugim operaterima. Našli smo još niz takvih glupih primjera. Zašto to nije nitko mogao primijetiti prije...', pita se ministar obrane.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju