Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor o javnim tvrtkama

Kosor: Zatražila sam uvid u menadžerske ugovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka ni danas nije izravno odgovorila na pitanje treba li Božidar Kalmeta dati ostavku i bi li je ona prihvatila.

'Rekla sam i jučer, prekjučer i nekoliko dana prije toga da mi u Vladi razgovaramo, da imamo vrlo otvoren dijalog o svemu. Nijedno pitanje i problem nije tabu tema, o svemu razgovaramo i o svemu se dogovaramo i činimo ono što je najbolje za Hrvatsku', kazala je Jadranka Kosor na upit bi li prihvatila Kalmetinu ostavku ako je on da. Predsjednica Vlade nije željela komentirati izjavu predsjednika države Stjepana Mesića koji je rekao da bi na Kalmetinom mjestu dao ostavku. 'Ovdje nije Mesić, on je dao svoju izjavu. Dozvolite da ja sad ne komentiram svaku izjavu dužnosnika u državi', rekla je Kosor odgovarajući na upite novinara nakon današnjeg otvaranja nove tvornice Neve, tvrtke iz sastava Atlantic Grupe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko su bili sudionici? Tajnog sastanka sa Sanaderom nitko se ne sjeća Slika nije dostupna Javne tvrtke po svom Nezaposleni vjeruju samo oglasima na internetu

>> Kalmeta: Ne mogu preuzeti sve grijehe svijeta!

'Želim proučiti prava, otpremnine...'

Odgovarajući na upite o ministru Kalmeti i aferi u Hrvatskim autocestama (HAC), premijerka je ponovila da se Vlada svim snagama bori protiv korupcije na svim razinama. U tome ne posustajemo, u skladu s programom i akcijskim planom borbe protiv korupcije Vlada ima apsolutnu nulu tolerancije na korupciju. To je u ovom trenutku apsolutno najvažnije i svi članovi Vlade daju jednaku potporu u toj borbi, kazala je Kosor. Istaknula je da se puno radi i u javnim poduzećima, da je zatražila menadžerske ugovore u tim tvrtkama, da želi proučiti kakva su sve prava, otpremnine itd.

Sve ujednačiti i smanjiti

Želimo sve to ujednačiti i svakako smanjiti, istaknula je, napominjući da je zatražila i pregled svih službenih automobila i tko se njima i za što koristi kako bi se i tu napravila određena revizija. Predsjednica Vlade je ponovila da u javnim poduzećima inzistira na smanjenju mase plaća za deset posto, da vjeruje da će brzo završiti posao oko objedinjavanja javne nabave za sve korisnike proračuna, a očekuje i da će od početka iduće godine u potpunosti profunkcionirati osobni identifikacijski broj (OIB). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene