Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko su bili sudionici?

Tajnog sastanka sa Sanaderom nitko se ne sjeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer poručuje kako tajnovitog sastanka 2007. godine - nije bilo.

Ivo Sanader tjedan dana nakon objave priče o tome da je direktorima javnih poduzeća sugerirao s kojom tvrtkom trebaju poslovati odlučio se na demantiranje. Državno odvjetništvo, Uskok i policija, kako smo izvjestili još početkom prošlog tjedna, i dalje istražuju, ali u tišini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Konstrukcije HDZ-a' 'Ne laže Polančec nego premijerka' Slika nije dostupna Hoće li HDZ vratiti novac u proračun Sanaderova 'sedmica' kupljena novcem državnih tvrtki?

Rijetki su oni koji žele javno priznati kako je Ivo sanader od državnih tvrtki tražio da posluju s firmom prijateljice svojeg prijatelja šefa carine Mladena Barišića. Progovorio je javno tek član uprave Croatia Osiguranja Damir MIhanović. Kaže sastanka je bilo i sugerirano je da se marketinški posao odrađuje preko firme Fimi Media.

'Damir Mihanović iznio je gnusnu laž ustvrdivši nešto što se nikad nije dogodilo. Mihanović će zbog toga morati odgovarati na sudu', naveo je Sanader u svom priopćenju.

Prije nekoliko trenutaka iz Croatia Osiguranja stigla je i reakcija Damira Mihanovića. Tvrdi kako i dalje stoji iza svojih riječi - da je sastanka bilo. Detalje, kaže, ne smije iznositi zbog istrage koja se vodi. Sve će poručuje reći nadležnim institucijama.

Neslužbeno doznajemo da je o poslovanju s Fimi medijom Hrvoje Vojković govorio na predsjedništvu HSLS-a. Vojkovićeva Croatia osiguranje također je dio istrage o tajnovitom sastanku.

>> Sanader: Mihanović iznio gnusnu laž, tužit ću ga

>> Dobila poslove na sugestiju Sanadera?

'Odbacujem kao špekulacije da sam upetljan u namještanje bilo kakvog posla za Fimi Mediju. Je li do tog sastanka uopće došlo? Ja se ne sjećam tog sastanka', izjavio je nedavno za Novu TV Mladen Barišić, šef Carinske uprave.

Sastanka se ne sjeća ni Bojan Milković iz Ine. Tada je bio u CRoscu. Potvrdio nam je da je i ta tvrtka radila s Fimi Medijom još od 2005. No je li bilo Sanaderova utjecaja kaže ne zna.

'Kao predsjednik Vlade održao sam na desetke sastanaka s gospodarstvenicima, i nikad nikome nisam sugerirao s kojom PR-agencijom treba poslovati', piše u Sanaderovom priopćenju.

Ako je tajnoviti sastanak ipak održan zanimljivo bi bilo vidjeti tko su njegovi stvarni sudionici. Ako su sudjelovale uprave primjerice HAC-a, HŽ-a ili HEP-a kao velikih javnih tvrtki sudionici su zbog drugih stvari odavno smijenjeni, a neki čak i pritvoreni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene