Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako će u rujnu radovi na Pelješkom mostu biti nastavljeni, za što je i zatvorena financijska konstrukcija.


'Riješili smo sva pitanja oko Pelješkog mosta, a stajalište je vlade da se most treba graditi', rekla je premijerka u Metkoviću, dodajući kako je zatvorena financijska konstrukcija te da je sigurna da će u rujnu radovi biti nastavljeni.'To je opredjeljenje vlade, za razliku od SDP-a koji najavljuje da ako bi oni došli u priliku da bi zaustavili sve radove jer smatraju da most nije potreban', poručila je Kosor koja drži da treba doći iz Zagreba ili iz Varaždina u taj kraj i vidjeti što to znači za cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju ali i za Hrvatsku.

Upitana da li je popis veleposlanika koji je dobio predsjednik Ivo Josipović toliko loš da bi mu to trebalo smetati, Kosor je najavila kako će predložiti da se idući tjedan 'u miru' sastane s predsjednikom, da sjednu, stave na stol sva predložena imena, da idu od jednog do drugog te da se odluče za ljude koji su profesionalci i koji će na najbolji način zastupati hrvatske interese. Mišljenja je kako svi predloženi zaslužuju da se o njima razgovara.

'To je posao koji po Ustavu odrađuju predsjednik države ili vlada i tako će biti i ovaj put', ustvrdila je Kosor. Podsjetila je i kako su prošle godine u rujnu obavili posao oko imenovanja veleposlanika i konzula, a da prije toga ministar nije poslao nikakav prethodni popis, nego su se 'naprosto našli sa jednim papirom na kojem su bila imena i sve dogovorili'.

'Za vladu je neprihvatljivo ono što najavljuju iz SDP-a i što traže iz SDP-a; ni jedan oporbeni zastupnik ili šef stranke ne može tražiti da vlada i Predsjednik prestanu raditi samo zbog nekih njihovih ambicija', naglasila je premijerka poručivši kako nikada u procesu imenovanja veleposlanika ili konzula nisu sudjelovali predstavnici oporbe.

Upitana da li je u ovom slučaju riječ o dogovoru predsjednika Josipovića i čelnika SDP-a Zorana Milanovića Kosor je kratko kazala kako to treba zaključiti javnost. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Kosor ponovila: Pelješki most ide dalje! Slika nije dostupna Vladini mostovi i kameni temeljci: Demagogija, ili pravi projekti?
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju