Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka je progovorila o sankcijama za ministra Bošnjakovića.


Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izjavila je u Antunovcu odgovarajući na novinarski upit o tome hoće li biti sankcija za ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića zbog slučaja sa srbijanskim optužnicama kako je 'teško prihvatljivo da ministar smatra kako su to činjenice o kojima nije trebalo obavijestiti predsjednicu vlade'.

Vezani članci Jadranka Kosor Bivša premijerka opomenula mladića u trgovini pa je odslušala njegovo "predavanje" Jadranka Kosor Jadranka Kosor otkrila dosad nepoznate detalje o sebi i otkrila za čime jedino žali iz svog mandata

Nakon obilaska gospodarske zone u Antunovcu predsjednica vlade Kosor rekla je, na upit novinara, kako s ministrom Bošnjakovićem razgovara i razgovarat će o činjenicama koje je i sam ministar iznio u javnost, ali drži da ju je 'Ministarstvo pravosuđa trebalo istoga trenutka obavijestiti'.

Na novinarski upit kako to da je predsjednik Ivo Josipović znao za posljednje optužnice iz Srbije, a ona nije, premijerka je odgovorila da je, ako je predsjednik o tome dobio informaciju, pitanje odakle ju je dobio te da bi voljela da ju je o tome obavijestio.

Ako je predsjednik Josipović imao informaciju o tome, mislim da je trebao, bez obzira na to što je u svome radu potpuno neovisan, o tome obavijestiti vladu, ocijenila je premijerka Kosor. Dodala je da bi ona da je imala takvu informaciju o tome obavijestila predsjednika Josipovića iako on, u skladu sa svojom ustavnom ulogom, 'nema nikakve obveze niti zadaće' vezane uz takve optužnice.

'Da sam znala, obavijestili bi hrvatske branitelje'

'Da sam znala za optužnice odmah, učinila bih nekoliko koraka, a prije svega bismo obavijestili hrvatske branitelje na koje se optužnice odnose, tako da znaju što ih može čekati', rekla je premijerka Kosor.

Dodala je kako bi se u tom slučaju odmah pokrenulo donošenje zakona o ništetnosti srbijanskih optužnica jer zakon samo kaže da one nemaju jurisdikcija nad Hrvatskom. Dodala je kako Hrvatska želi suditi svima koji su optuženi za ratne zločine, ali ne može se prihvatiti protezanje jurisdikcije srbijanskih optužnica na Hrvatsku niti dopustiti daljnje ugnjetavanje hrvatskih branitelja, i to u godini kada slavimo 20 godina neovisnosti. (Hina)