Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor u Slunju je na gradilištu dviju stambenih zgrada položila temeljni kamen za zgrade namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djelatnicima Ministarstva obrane RH.


Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, u nazočnosti ministra obrane Branka Vukelića i ministra obitelji, branitelja i međugenracijske solidarnosti Tomislava Ivića, danas je u Slunju na gradilištu dviju stambenih zgrada, za ukupno 46 stanova, položila temeljni kamen za zgrade namjenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djelatnicima Ministarstva obrane RH.

Vezani članci Problem Damira Krstičevića s nekretninama - 1 Bivši ministar Miljavac o Krstičevićevoj kupovini jeftinog stana: "Puno generala je dobilo stanove po tom pravilniku, nije on bio iznimka" Slika nije dostupna Stambeno zbrinuti svi stopostotni ratni vojni invalidi I. skupine

Tom je prigodom premijerka Kosor rekla da je ovo ulaganje od oko 17 milijuna kuna u vrijeme krize, dokaz da Vlada misli na prosperitet Slunja, demografsku obnovu grada i boljitak njegovih građana. Razlog tome je, kazala je, što su građani Slunja tijekom Domovinskog rata svima pokazali kako se treba boriti za istinu za svoja ognjišta i za bolju Hrvatsku. Najavila je svoj dolazak na podjelu ključeva novih stanova za najviše 14 mjeseci.

Premijerka je čestitala svima, a naročito braniteljima dolazeći Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ministar obrane Branko Vukelić rekao je da će jedna zgrada sa 23 stana biti građena za potrebe časničkog i dočasničkog kadra Oružanih snaga RH za vojno vježbalište Eugen Kvaternik’ te podsjetio kako je novac osiguran iz projekta prodaje tzv. vojnih stanova diljem Hrvatske, obiteljima koje u njima žive uz stanarsko pravo, da bi se namaknula sredstva za nove kadrovske stanove.

Projekt započinje u Slunju a nastavit će se gradnjom kadrovskih stanova u Vinkovcima, Petrinji, Zadru, Splitu i Karlovcu. U Slunju je u planu minimalno 50, a maksimalno 100 vojnih stanova za potrebe obitelji časnika i dočasnika u tzv. rotaciji. Samo manji dio stanova diljem Hrvatske bit će moguće otkupiti i to za deficitaran kadar, primjerice pilotski, rekao je Vukelić.

Ministar Ivić kazao je da će u drugoj zgradi bit će 23 stana za hrvatske ratne vojne invalide. Podsjetio je da je Hrvatska u proteklih šest godina, u stanogradnju za stradalnike Domovinskog rata uložila milijardu i 715 milijuna kuna te zbrinula 5.971 obitelj od čega 295 sto postotnih ratnih vojnih invalida kojima su sagrađene kuće.

U tijeku je priprema za podjelu ključeva za 15 stanova u Crikvenici i priprema za izgradnju 151 stana na raznim lokacijama. Također je u pripremi izgradnja stambenih objekata na lokacijama napuštenih vojarni kojima upravlja Ministarstvo obrane i to u Kuparima kod Dubrovnika, Jamnjaku u Šibeniku te najvjerojatnije i na lokaciji bivše vojarne Žrnovnica u Splitu. Na tim je lokacijama moguće izgradnja između 1.500 i 2.000 stanova. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju