Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na konferenciji

Kosor optužio zagrebački SDP za spalionicu u Resniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konferenciju za novinare sazvao je Kosor nakon sastanka Predsjedništva Gradske skupštine, također je novinarima podijelio rezultat glasovanja na zadnjim lokalnim izborima iz kojeg se vidi da je Milan Bandić dobio 93,22 posto glasova u Resniku.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor optužio je danas gradske zastupnike SDP-a, HSU-a i Sjedinjene nezavisne liste iz saziva Gradske skupštine 2005. - 2009. da su 2006. izglasali gradnju spalionice otpada na lokaciji zagrebačkog Resnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mogući scenarij Milan Bandić već od ponedjeljka upravlja sa 7 milijardi kuna? Slika nije dostupna 'Pitanje života i budućnosti građana' Bernardić: 'Spalionica je zapravo spalionica novca građana Zagreba'

Kosor je na konferenciji za novinare optužio i predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića da je glasao za spalionicu, no nakon konferencije nazvao je novinare i to opovrgnuo, jer je utvrdio da Bernardić nije prisustvovao toj sjednici.

Kosor je novinarima podijelio popis s tadašnjim sastavom Klubova gradskih zastupnika iz kojeg je vidljivo da su zastupnici SDP-a bili Ivo Josipović, Igor Dragovan, Neven Mimica, Mirando Mrsić, Igor Rađenović, Jelena Pavičić Vukičević, Iva Prpić, Jurica Meić...

Davor Bernardić: 'Spalionica je zapravo spalionica novca građana Zagreba'

Osvrnuvši se na jutrošnji prosvjed aktivista Zelene akcije i Uzora-Udruge za zaštitu okoliša Resnik protiv Plana gospodarenja otpadom koji predviđa gradnju spalionice u Resniku, Kosor je rekao da se u planu koji će se razmatrati na idućoj sjednici, 9. listopada, ne raspravlja o lokaciji Resnik i spalionici.

"Odluka o Resniku i odluka o postrojenju za termičku obradu donesena je 2006. godine, prije osam godina, pa se o tome 9. listopada neće odlučivati", rekao je Kosor.

Također je novinarima podijelio rezultat glasovanja na zadnjim lokalnim izborima iz kojeg se vidi da je Milan Bandić dobio 93,22 posto glasova u Resniku.


Bandića razljutili novinari: Pa ja ne mogu od vas hodati!

"Birači u Resniku su ponovno podržali Bandića, iako su znali da je zajedno s SDP-om sedam godina ranije izglasao Resnik kao lokaciju za termičku obradu otpada", ističe Kosor.

Kosor je konferenciju za novinare sazvao nakon sastanka Predsjedništva Gradske skupštine koji je bio održan zbog odgađanja današnje sjednice Gradske skupštine, nakon što je Bandić povukao 95 posto svih točaka s dnevnog reda.

"Gradonačelnik je iskoristio mogućnost da kao predlagač povuče 40 točaka od ukupno 51, a nakon toga su to napravila i upravna i kazališna vijeća koja su pod kontrolom gradskih ureda, vjerojatno na njihovu sugestiju", kazao je Kosor.

Bandić je na sjednici Predsjedništva objasnio zašto je povukao sve točke dnevnog reda, ta objašnjenja nisu bila opsežna, ali on ionako ima pravo povući točke i bez ikakvog objašnjenja, rekao je Kosor.

Jedno od Bandićevih objašnjenja bila je i "bolja priprema točke oko Plana gospodarenje otpadom" iako, kaže Kosor, jučer su stigle i potrebne suglasnosti od Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva graditeljstva.

Na upit o izjavi predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića da se od zagrebačkog HSLS-a očekuje suradnja s HDZ-om zbog koalicije tih stranaka na državnoj razini, Kosor je odgovorio da ta koalicija nema nikakve veze s odnosima u Gradskoj skupštini.

Većina u Gradskoj skupštini sada i u iduće tri godine ostaje onakvom kakva je potpisana u sporazumu između Nezavisne liste Milana Bandića, HSLS-a i HSS-a, poručio je Kosor. (HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene