Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nakon referenduma nema zapreka'

Kosor: Očekujem da će Bruxelles prepoznati napore Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči posjeta Bruxellesu gdje će se sastati s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u četvrtak da će razgovarati o suradnji Hrvatske i Haškog suda (ICTY) te kako očekuje da će biti prepoznati napori Hrvatske na tom polju.

'Dotaknut ćemo se suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom, ocjene glavnog tužitelja (haškoga suda Sergea Brammertza) koju upravo očekujemo', rekla je Kosor za javnu televiziju.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu

>> Luksemburški vojvoda: Hrvatska je dobar primjer članicama EU

'Vjerujem da će biti prepoznati napori RH na tom, možda sada u ovom trenutku i najosjetljivijem pitanju. Mi smo učinili uistinu sve i ja ću ako bude prilike izvijestiti oko nekih detalja', kazala je Kosor. Hrvatska premijerka je rekla kako nakon pozitivnog ishoda slovenskog referenduma o arbitraži 'ne postoji više niti jedna zapreka' u pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene