Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Banskim dvorima

Luksemburški vojvoda: Hrvatska je dobar primjer članicama EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s velikim vojvodom luksemburškim Henrijem, koji boravi u posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz vlade.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo prijateljskim odnosima dviju država bez otvorenih pitanja. Premijerka Kosor zahvalila je Luksemburgu na potpori ulasku Hrvatske u članstvo NATO-a te posebno na potpori Hrvatskoj na putu u Europsku uniju. Hrvatska je ušla u odlučnu, završnu fazu pregovora, rekla je Kosor i izrazila uvjerenje da će Zagreb pregovore tehnički dovršiti do kraja 2010. Također je napomenula da Hrvatsku ubrzo očekuje otvaranje preostalih triju poglavlja iz pristupnih pregovora, priopćeno je.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

Premijerka Kosor govorila je i o borbi protiv korupcije, jačanju gospodarstva i izlasku iz krize. U tom kontekstu razgovaralo se o jačanju gospodarske suradnje između Hrvatske i Luksemburga, a premijerka je posebno pozdravila dolazak luksemburškoga gospodarskog izaslanstva u Hrvatsku kao i održavanje Hrvatsko-luksemburškog poslovnog foruma. Luksemburški vojvoda podupro je Hrvatsku na njezinu europskom putu te naglasio kako je Hrvatska dobar primjer i zemljama članicama Europske unije, priopćeno je.

U današnjim razgovorima bilo je riječi i o hrvatsko-slovenskim dogovorima glede arbitražnog sporazuma, pa su gosti iz Luksemburga pozdravili nastojanja predsjednice Kosor i hrvatske vlade u cjelini. Jedna od tema susreta bila je i ovogodišnja turistička sezona te je premijerka Kosor i u ovoj prigodi pozvala luksemburške turiste da posjete Jadran, priopćeno je iz vlade. Luksemburški vojvoda sastao se i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene