Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije htjela komentirati kritike

Kosor: Ne bojim se da će glasači HDZ-a otići Vidoševiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ ima svog predsjedničkog kandidata, to je Andrija Hebrang i to su odlučila sva stranačka tijela, izjavila je danas predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u Banskim dvorima komentirajući kandidaturu Nadana Vidoševića za predsjednika Republike.

Stranka može imati i ima samo jednog kandidata. Statut kaže da onaj tko ne poštuje odluke stranačkih tijela ne može biti član stranke i to se odnosi na ovaj slučaj te će Vidošević biti izbrisan iz članstva, kazala je Kosor u izjavi novinarima. Kosor kaže kako se ne boji da će dio glasača HDZ-a otići Vidoševiću. 'Kampanja je kampanja, bit će puno kandidata, trudit ćemo se da naš kandidat dobije najveći broj glasova', reka je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Vidošević: Dobio sam veći stan sukladno mojoj poziciji Slika nije dostupna 'Zbog iznimnih zasluga' Vidošević dobio stan od MORH-a te ga prodao za 1,6 milijuna kuna

Nije htjela komentirati kritike Vidoševića na račun HDZ-a. 'HDZ ide u dobrom smjeru i vodi vladu te imaju stabilnu potporu u Saboru. To je dobar znak za opstanak vlade. Moja Vlada radi u najtežim uvjetima od rata i da težih uvjeta nije bilo. Borimo se, mučimo i radimo, otvaramo vrata svima za suradnju, prijedloge i konstruktivni doprinos', naglasila je Kosor.

'Drago mi je da Rohatinski govori slično kao i ja'

Istaknula je i da je započet veliki posao izrade proračuna za iduću godinu što je ključno mjesto po njenoj i ocjeni stručnjaka. Na upit o ocjenama guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog oko procjene pada BDP-a u drugom tromjesečju, Kosor je rekla da joj je drago da Rohatinski govori slično kao i ona na prvu vijest o padu od 6,3 posto BDP-a. To je znak da smo dodirnuli dno i odlijepili se od dna, kazala je.

To je za mene u ovom trenutku kao predsjednicu HDZ-a najvažnije, da izvedemo zemlju iz krize i da prestanu uvjeti i za posebni zakon čije provođenje treba završiti do kraja 2010. godine da se steknu uvjeti da se taj posao obavi te da se onda pripremimo za izbore 2011 u kontekstu i rješavanja problema graničnog problema sa Slovenijom. I tu razgovori idu i vrlo sam zadovoljna i mogu reći da radimo najbolje što se u ovom trenutku može, naglasila je Kosor . (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene