Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana

Kosor: Milanović svaki dan kaže nešto od čega ostanemo zaleđeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka položila vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Nakon polaganja vijenca premijerka Jadranka Kosor je odgovorila na jučerašnje žestoke kritike Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

'Rekla bih u kontekstu ovoga posla koji završavamo, da sve što Milanović govori pokazuje da ga teško mori činjenica da ćemo završiti pregovore i postati članica EU. Pokazao je da će učiniti apsolutno sve da se taj put oteža. On se sa tom činjenicom da ćemo završiti pregovore ne može pomiriti', rekla je premijerka.

>> Donosimo dokument: Vlada objavila tek dio izvješća, za Bruxelles otišlo cijelo

Jadranka Kosor kaže da su njegove izjave s obzirom na izvješće zaprepaščujuće jer bi Milanović kao član Sabora, da je češće bio na svom poslu, morao znati što se u parlamentu na prijedlog Vlade u saboru radilo i bio bio upućen u sve procese.

'Tuđman je još8 0-ih govorio da moramo sjesti za stol s europskim zemljema'

'A posebice je začuđujuće s obzirom na njegove ambicije da tako omalovažavajući govori o sastanku s veleposlanicima zemalja EU. Zato je teško komentirati to što Milanović govori. Svaki dan kaže nešto od čega ostanemo zaleđeni dok se ne oporavimo i onda krenemo dalje', zaključila je premijerka.

Premijerka je rekla Franjo Tuđman sasvim sigurno da ima posebno mjesto u hrvatskoj povijesti jer je bio na čelu hrvatskog naroda u doba osamostaljenja. 'Bio je na čelu Hrvatske u najteža vremena, Donosio je mnoge hrabre odluke i sada se te hrabrosti treba prisjetiti. U kontekstu završetka pregovora treba reći da je Franjo Tuđman još 80-ih govorio da Hrvatska mora učinit sve da postane članica tada Europske zajendice, da mora sjesti za stol europskih država i naroda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene