Obavijesti Pretražite Navigacija
Što djeca misle o korupciji

Korupcija: 'Ja mislim da je to neka bolest'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Primorac krenuo je u žestok obračun s korupcijom. Prema ministrovu naputku poslanom svim odgojno-obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj, borba protiv korupcije počinje već u vrtiću. Naime, od vrtića do fakulteta potrebno je organizirati antikorupcijska predavanja, radionice, parlaonice...Što 6.-godišnjaci znaju o korupciji, provjerila je naša osječka ekipa u dječjem vrtiću Pčelica.

Osječke 'Pčelice' lomile su jezik korupcijom. Ne samo da je teška nova riječ. Težak je i pojam. Što bi to mogla biti korupcija? 'Ja mislim da je to neka bolest', kaže jedna od djevojčica dok druga misli da se radi o roju pčela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedna od sigurnosnih agencija Pali korumpirani policajci: Surađivali s ugostiteljem koji je povezan s otmicama, drogom... Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 U pritvoru je Policijski doktor za mito uhićen zbog - primanja mita: "Porekao je počinjenje kaznenog djela"

Roj pčela ili bolest, ovi 6-godišnjaci nisu mnogo pogriješili. Kao i sa svakom drugom bolešću, bolje ju spriječiti nego liječiti. 'Korupcija se događa i među njima kad jedno drugo podmićuju igračkama da bi nešto dobili. Mislim da je to što rade međusobno najbolji primjer da im se objasni korupcija', kaže teta u dječjem vrtiću Pčelica iz Osijeka.

Korupcija je, tvrde mnogi pedagozi, za predškolski uzrast pretežak pojam. No, djeca ga mogu naučiti. Nema toga što se kroz igru ne može naučiti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene