Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Havarija tankera 'Antonio'

Kormilar nasukanog tankera pijan, kapetan na WC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Motorni tanker 'Antonia' nasukao se sinoć na otočić Pokonji Dol kod Hvara.

Lučka kapetanija Split je utvrdila da nema onečišćenja mora niti ozlijeđenih. Brod s pet članova posade isplovio je jučer u 14 sati iz luke Sustipan za terminal Ina-Petronafta u Solinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potez odmazde Teheran potvrdio odmazdu: ''Naša mornarica zaplijenila je tanker u Omanskom zaljevu'' Ilustracija Predmet spora Nova kriza koja bi mogla eskalirati: Naoružani vojnici upali na tanker, čini se da plovi prema Iranu!

Rutinskom kontrolom razine alkohola u krvi, koja se radi nakon nesreće, kod kormilara je utvrđeno 1.7 promila alkohola u krvi. U trenutku nezgode, kapetan je bio na wc-u, što je potvrdio i svojim potpisom. Članovi posade tvrde da nije radio auto-pilot, ali kapetan tvrdi da na ovakvom mjestu nije niti potreban auto-pilot.

I kormilar i kapetan suočit će se sa optužnim prijedlogom pred prekršajnim vijećem Kapetanije, a prijeti im novčana kazna zbog nemara ali i oduzimanje licence na neko vrijeme.

Na brodu su nastale dvije rupe koje su ronioci zakrpali kao bi se brod pripemio za tegalj koji je započeo oko 13 sati. Očekuje se da će tanker 'Antonio' oko 16 sati stići u luku u Kaštelima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene