Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Parku prirode Kopački rit počela je zimska turistička sezona. Obilazak parka u hladnim mjesecima posjetiteljima je omogućen u grijanom turističkom vlaku. Uz novu šetnicu, multimedijalnu dvoranu, prijamni centar i suvenirnicu, vlak je jedna u nizu investicija koje su 2016. godinu učinile rekordnom. Ulaganja se nastavljaju i sljedeće godine.


Priroda u Kopačkom ritu samo je naizgled uspavana. Uz brojne domaće, kao i ptice sa sjevera, park prirode i zimi ima što pokazati. "Nakon blagdanskih prebogatih trpeza treba malo izaći na zrak, a Kopački rit se nameće kao idealno odredište", kaže posjetitelj Tomo Meler.

Vezani članci Kopački rit - 2 Mistični raj na istoku Hrvatske privlači sve više turista: "Možemo biti više nego zadovoljni" Pristanište za elektro-čamce u Kopačkom ritu - 1 Kraj čekanju u redovima za uživanje u ljepoti prirode: Izgrađeno moderno pristanište za brodove, otvorit će se i dodatna radna mjesta

S prvim danima zime počeo je prometovati grijani turistički vlak. U svojevrsnom safariju od 45 minuta, posjetitelji prolaze kroz močvarni i šumski dio parka. "Ako vožnja turističkim vlakom ide skroz do kompleksa dvorca Tikveš možemo čak vidjeti i divlje svinje, visoku divljač, jelena, košutu", kaže Varja Guttert, turistički vodič.

Životinjski svijet duž cijele rute. Orlovi štekavci, divlje patke, bijela, siva ili čaplja Danguba - zimsku idilu u Kopačkom ritu čine i prekrasni bijeli labudovi.

U europsku Amazonu Jessica je sa suprugom stigla iz Australije. Netaknuta ih je priroda oduševila. "Ovo je dobra prilika da upoznamo vašu zemlju i dijelove hrvatske kulture. Vidjela sam prekrasne pejzaže", kaže Jessica.

Kroz Park prirode ove je godine prošao rekordan broj posjetitelja, pa su ostvareni i rekordni prihodi.

"Ove godine imali smo 38.000 posjetitelja što možda za neke parkove nije puno, ali za nas je to veliko povećanje od skoro 30 posto", otkriva Ružica Marušić, voditeljica prezentacijskih aktivnosti.

Ulaganja u ponudu i infrastrukturu dala su rezultate, a za sljedeću godinu plan je ući u projekt obnove kompleksa Tikveš.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju