Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva obrovačka kontakt policajca u nekoliko su mjeseci prikupila pomoć za uređenje kuće siromašne obitelji. Da odu korak dalje od svojih uobičajenih dužnosti, policajce je potaknula 14-godišnja djevojčica, koju su zbog neimaštine socijalne službe namjeravale izdvojiti iz obitelji.


Čuvari reda u kuću obitelji Šarlija danas nisu došli zbog kršenja zakona, već u obilazak ljudi koji zahvaljujući njima sada imaju normalne uvjete za život. Donedavno, ta obitelj nije znala što je to tuš, a grijali su se paleći drva na podu kuhinje. Tad je za njihovu sudbinu doznao kontakt policajac Ante Baždarić. 'Išao sam ih obići. Imao sam što i vidjeti, kuća neizrađena, bez ikakvih uvjeta za život, nema sanitarnog čvora', rekao nam je policajac Ante.

Vezani članci Zapaljeni automobil Izvukli ga iz automobila trenutak prije eksplozije, sekunde su ga dijelile od sigurne smrti Duje Plećaš Hrabri i nesebični policajci: Jedan od pokušaja samoubojstva spasio utopljenika iz hladne Neretve, drugi pronašao psa za kojim je tragao i HGSS

U kratko vrijeme povezao se sa župnikom, načelnikom i ravnateljem škole. Brzina je bila ključna jer su socijalne službe 14-godišnju Antonelu htjele izdvojiti iz obitelji. U svega nekoliko mjeseci oronula i hladna kuća pretovorila se u topli obiteljski dom. 'Pronašli smo majstore za postavljanje keramičkih pločica, gdje smo ja i Ante, naravno, sudjelovali u izvođenju tih radova', objasnio je kontakt policajac i Antin kolega Anto Miloš. Antonelin stariji brat nije završio ni osnovnu školu, no ona je dobra učenica, voli strane jezike, prihvaćena je u društvu i već zna što će nakon osnovne škole.

Policajci nakon kratkog posjeta napuštaju obitelj Šarlija, no samo na kratko, jer do ljeta treba dovršiti i fasadu, a tad će zajedno s Antonelom proslaviti uspješan kraj školske godine. 'Ja se svima zahvaljujem koji su god pomogli, i to je to', poručila je Ljubica Šarlija, Antonelina majka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju