Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5. prosinca u Lisinskom

"Noći Orijenta" na tradicionalnom Koncertu za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Koncert za život
Koncert za život Foto: Zaklada Ana Rukavina
Tradicionalni, dvanaesti po redu Koncert za život održat će se 5. svibnja u Lisinskom.

U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja, u petak 5. svibnja s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održat će se tradicionalni, dvanaesti po redu Koncert za život pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar Slika nije dostupna Humanitarni koncert za život ''Život je vrijedan i jedino što imamo''

Na Koncertu za život u Off ciklusu nastupat će Zagrebačka filharmonija s programom "Noći Orijenta" pod ravnanjem dirigenta Tončija Bilića. Program s okusima i mirisima Istoka, u spoju glazbe i plesa, donosi niz poznatih glazbenih brojeva koji na različite načine obrađuju temu Orijenta u glazbi. Od Saint-Saënsova Bakanala, preko Šeherezade Rimski-Korsakova i Plesa sa sabljama Arama Hačaturjana do Plesa sedam velova iz Salome Richarda Straussa – Noći Orijenta predstavljanju niz remek-djela poznatih simfonijskih prvaka i vladara operne scene.

 

"Zahvaljujemo se predsjedniku Republike Hrvatske, gospodinu Zoranu Milanovića i gradonačelniku gospodinu Tomislavu Tomaševiću što su i ove godine podržali Koncert za život kojim, u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i želimo podsjetiti građane da je lijek kojim možemo spašavati živote i teško oboljele u nama".

Svi koji žele biti dio ove čarobne glazbene večeri mogu kupiti ulaznice po cijeni od 20€ na blagajni Zagrebačke filharmonije ili on-line na ulaznice.hr.

O Zakladi Ana Rukavina

Kroz 16 godina uspješnog rada, Zaklada Ana Rukavina se istaknula svojom borbom za razvoj hrvatske hematologije te smo danas, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Od početka rada Zaklada Ana Rukavina ukupno je prikupila i utrošila 10 milijuna eura u razvoj hrvatskog zdravstva, a Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica proširen je sa 150 na gotovo 62.000 darivatelja.

Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad osmero liječnika i jedna medicinska sestra iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Koncert za život Koncert za život (Foto: Zaklada Ana Rukavina)

I ono najvrijednije

NADU ZA SPAS ŽIVOTA DOBILA SU 162 OBOLJELE OSOBE!

• Rezultati i svaka podrška građana te, prije svega, činjenica da je 162 oboljelih osoba dobilo priliku za život Zakladi su najveći poticaj za daljnji rad.

Radujemo se susretu da zajedno slavimo život!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene