Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije dobio Brodotrogir i Kraljevicu

Končar: Prihvaćamo i poštujemo odluku Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Jadranskih ulaganja poručili su da poštuju odluku Vlade o stečaju brorogradilišta.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela jednu od težih odluka. Kraljevica ide u stečaj, a za 90 dana donijet će se konačna odluka što će biti s 3. majem i Brodotrogirom. Uljanik ide radnicima i slijedi dokapitalizacija, a odlučeno je i da Dalmacijavino ide u stečaj.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

Iz tvrtke Jadranska ulaganja direktora Nenada Končara, sina poduzetnika Danka Končara, kratko su poručili da 'Jadranska ulaganja poštuju i prihvaćaju odluke Vlade Republike Hrvatske'. Podsjetimo, Nenad Končar je Vladi dao ponudu za kupnju brodogradilišta Brodotrogir i Kraljevica, nakon što je odustao od 3. maja. No, problem je bio u tome što je on nudio garanciju svoje tvrtke, Jadranskih ulaganja.

Ministar Slavko Linić u nekoliko je navrata Končarevu ponudu nazvao neozbiljnom te ustvrdio kako Končar pokušava naknadno promijeniti pravila privatizacije. Sukladno tome, Vlada je danas donijela konačnu odluku o stečaju čime je Končar ostao bez Brodotrogira i Kraljevice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene