Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Jadranskih ulaganja poručili su da poštuju odluku Vlade o stečaju brorogradilišta.


Vlada je na današnjoj sjednici donijela jednu od težih odluka. Kraljevica ide u stečaj, a za 90 dana donijet će se konačna odluka što će biti s 3. majem i Brodotrogirom. Uljanik ide radnicima i slijedi dokapitalizacija, a odlučeno je i da Dalmacijavino ide u stečaj.

Vezani članci Radnik Trećeg Maja Todor Kovačević (Foto: Dnevnik.hr) Radnici Trećeg maja odluku o odgodi stečaja dočekali u škveru: ''Čekamo, ne znamo što čekamo. Nadamo se da će nešto biti'' 3. maj (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Iz 3. maja uputili apel vjerovnicima: ''Stečaj je svakako najgori scenarij za sve u ovom procesu''

Iz tvrtke Jadranska ulaganja direktora Nenada Končara, sina poduzetnika Danka Končara, kratko su poručili da 'Jadranska ulaganja poštuju i prihvaćaju odluke Vlade Republike Hrvatske'. Podsjetimo, Nenad Končar je Vladi dao ponudu za kupnju brodogradilišta Brodotrogir i Kraljevica, nakon što je odustao od 3. maja. No, problem je bio u tome što je on nudio garanciju svoje tvrtke, Jadranskih ulaganja.

Ministar Slavko Linić u nekoliko je navrata Končarevu ponudu nazvao neozbiljnom te ustvrdio kako Končar pokušava naknadno promijeniti pravila privatizacije. Sukladno tome, Vlada je danas donijela konačnu odluku o stečaju čime je Končar ostao bez Brodotrogira i Kraljevice.