Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je na današnjoj sjednici donijela nekoliko teških odluka vezanih za brodogradilišta, Dalmacijavino i Dioki.


Vlada je na sjednici donijela važne i nimalo ugodne odluke. Kraljevica ide u stečaj, a za 90 dana donijeti će se konačna odluka što će biti s 3. majem Brodotrogirom. Uljanik ide radnicima i slijedi dokapitalizacija.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković ''Idućih nekoliko tjedana bit će kritično. Ima jedan dobar znak'', Plenković zanimljivo komentirao i stanje u KB-u Dubrava Sjednica Vlade Najavljene sankcije za one koji se ne pridržavaju mjera, Plenković o rekordu: ''To pokazuje ozbiljnost situacije''

Vlada je odlučila da će DIV grupa preuzeti  Brodosplit i to 'zato što će se oni baviti brodogradnjom', dodao je premijer Milanović.

'Nitko ne može za kratko vrijeme graditi brodove, a onda apartmane i vile', rekao je Zoran Milanović. Ponuda od DIV-a je dobra, brodogradnja će nastaviti uspješno djelovati', rekao je Radimir Čačić. Zoran Milanović je dodao da je to hrvatska tvrtka koja 'u teškoj situaciji preuzima težak posao, a vremena za gubljenje nema'.

Premijer Milanović rekao je kako je tema oko Diokija izuzetno teška i mučna i dodao da se nada da su ljudi razumjeli ponašanje Vlade ovih dana, koja nije mogla davati lepršave izjave. 'Ali, mogli smo autoritetom uključiti sve sudionike u razgovor, bez reflektora javnosti', dodao je.

Radimir Čačić potvrdio je kako se sva potraživanja pretvaraju u vlasničke udjele. To bi značilo da u vlasničku strukturu Diokija ulaze HEP, HŽ, HŽ Cargo i banke. 'Nakon toga, radnicima će se osigurati plaće', rekao je Čačić.

Odlučeno je i da Dalmacijavino ide u stečaj.

>> Vlada najavljuje prihvaćanje ponude DIV-a za Brodosplit