Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okršaj kod Zrća

Htio naplatiti kazne pa kažnjen - Komunalni redar iz Novalje: "Šta vi drolje hoćete?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunalni redar Grada Novalje (35) kažnjen je novčanom kaznom jer je 26. srpnja 2015. godine, u šest sati, na Trgu u Novalji, dok je bio u službi, vikao i galamio, te vrijeđao dvije mještanke riječima:“Šta vi drolje hoćete?“

Do incidenta na trgu u paškoj Novalji došlo je nakon što je jedna od izvrijeđanih mještanki vidjela da dva komunalna redara, među kojima 35-godišnjak, razgovaraju sa skupinom mladih turista, piše Zadarski.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija KAZNENA PRIJAVA Lovio i kupovao ptice pa ih držao u kavezima na zidu obiteljske kuće: Na vrata mu pokucala policija Voda: Ilustracija - 1 REKORDNA POTROŠNJA Jedno od popularnijih turističkih mjesta zabranilo pranje automobila i punjenje bazena: "Mjere su na snazi do daljnjega"

Kada joj je jedan od mladića rekao da komunalni redari traže od njih da plate novčane kaznu svaki po 500 kuna jer je jedan od njih u grupi imao u ruci bocu alkohola, na engleskom jeziku objasnila mu je da ako plate kazne moraju dobiti potvrdu sa iznosom kazne. Kazala im je da bez potvrde ne daju nikakav novac.

Kada je to čuo, 35-godišnji redar glasno joj se obratio: "Šta ove drolje hoće!?". Žena se tada vratila do njega i rekla mu da s njom tako neće razgovarati i da će ga prijaviti policiji.

Optuženi komunalni redar u prekršajnom postupku negirao je krivnju kazavši kako je sve to osveta mještanki njemu i Gradu Novalji. Obrazložio je to činjenicom da se te mještanke već nalaze u prekršajnom postupku, te da su prethodno na društvenoj mreži Facebook javno objavile kako se isplati ošamariti komunalnog redara za 500 kuna, te su vrijeđale i pozivale na građanski neposluh.

Jedan od svjedoka na sudu je posvjedočio da je komunalni redar već poznat u Novalji po tome što naplaćuje kazne od stranih turista, a da im ne izdaje potvrde. Komunalac se nakon toga, prema njegovom svjedočenju, udaljio, došao na terasu ugostiteljskog objekta, te vikao za ženama: "Što vi kurve, drolje, hoćete, što se miješate!".

Policijska uprava ličko-senjska podnijela je protiv redara optužni prijedlog zbog prekršaja javnog reda i mira, odnosno naročito drskog vrijeđanja građanki na javnom mjestu, zbog čega je u prekršajnom postupku kažnjen sa novčanim iznosom od 700 kuna, piše Zadarski.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene