Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme su dale rezltate

Komadina: "U Primorsko-goranskoj županiji odvija se veliki investicijski ciklus, sva obalna mjesta će promijeniti vizuru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u ponedjeljak je ustvrdio da se na području te županije "odvija veliki investicijski ciklus" koji obuhvaća radove na 50-ak škola, dovršava se nova Riva u lučici na Susku, a uskoro počinju radovi na obnovi luke u Cresu i u Crikvenici.

Komadina je naglasio kako ni jedno obalno mjesto u Primorsko-goranskoj županiji neće imati vizuru kao što je imalo prije 30 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragičan kraj potrage Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore

"Sve to su višemilijunske investicije u kontinuitetu što pokazuje da smo bili spremni s prostornim planovima i projektima kroz naš sustav lučkih uprava. Pripreme kroz sve godine su dale rezultate, svi naši upravni odjeli su su pripremili čitav niz projekata koji su u pravilu financirani sredstvima iz EU fondova“, rekao je Komadina na redovitom tjednom susretu s novinarima.

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin precizirala je da su tijekom ljeta gradilišta otvorena na 54 škole u županiji.

Početkom nove školske godine očekuje se završetak školske dvorane u Hreljinu, dogradnja škole u Čavlima i završetak rekonstrukcije školske sportske dvorane u Puntu. Trenutno se obavljaju radovi energetskoj obnovi osam škola, a očekuje se da će biti gotovi do kraja godine, iako je planirani rok ožujak 2019., dodala je.

Stilin je izvijestila i da je tijekom ove godine u srednje škole godine upisan 81 učenik više nego prethodne školske godine u prvom upisnom roku i da je ostalo slobodno još 341 mjesto za jesenji krug upisa. Najavila je uvođenje Građanskog odgoja početkom školske godine u 28 škola u Primorsko-goranskoj županiji kao izvannastavna aktivnost za 840 učenika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene