Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grabar Kitarović s Ban Ki-moonom

Kolinda Grabar Kitarović sastala se s Ban Ki-moonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uoči međunarodnog Dana žena otputovala je u New York.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon razgovarali su u petak u New Yorku. Sve je pratila reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović. Sve je, naravno, zanimalo jesu li razgovarali o pismu koje je Ban Ki-moonu Grabar Kitarović poslala tijekom svoje predsjedničke kampanje a u kojem je tražila da se Vojislava Šešelja vrati u pritvor te da Haaški sud što prije donese presudu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

'Nismo razgovarali o pismu jer znam da je njegov odgovor na putu. No, razgovarali smo o pitanjima koja su bitna za mir i sigurnost u jugoistočnoj Europi. Također, tema nam je bila i globalna agenca za razvoj nakon 2015. godine', izjavila je Grabar Kitarović.

Kolinda poslala pismo UN-u - U njemu traži hitnu presudu!

Predsjednica se sastala i s prvim čovjekom Opće skupštine UN-a Samom Kahambom Kutesom.

Ona će tijekom vikenda razgovarati s gospodarstvenicima i ulagačima hrvatske zajednice u New Yorku te lobirati za ulaganja u Hrvatsku.

Trebala bi se sastati i s bivšom američkom državnom tajnicom Hillary Clinton, najvjerojatnijom kandidatkinjom demokrata za iduće predsjedničke izbore.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene