Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je i da "sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja".

Galerija


Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović uputila je danas pismo Miloradu Pupovcu, u kojem ga obavještava da "s pozornošću prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku".

Vezani članci Ivan Penava (Foto: Pixsell,Davor Javorović) Penava o spomen ploči ratnom zločincu: "Očekujem od Pupovca, SNV-a i SDSS-a da se barem na ćirilici ograde od tog postupka" Stevo Culej (Foto: Dnevnik.hr) Stevo Culej i dalje ne otkriva hoće li podržati Predsjednicu: ''Škoro je dobro jutros. Popio je kavu, bila mu je malo gorča''

Istaknula je i kako "sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja".

"Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive", stoji u dopisu Predsjednice.

Pismo koje je Grabar-Kitarović poslala Pupovcu prije tri godine možete pročitati u nastavku.