Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON OBJAVE KANDIDATURE

Iz rodnog mjesta Predsjednice stižu reakcije: "Za ovo što je danas, trebalo je biti snalažljiv i dobro odgojen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Lubarska kraj Grobnika, odakle je aktualna predsjednica rodom, oduševljenje nisu krili. Pratili su njezine poruke koje je rekla u srijedu, a kandidaturu su očekivali.

Politička funkcija, kažu njezini prvi susjedi i školski kolege u rodnom kraju, do danas je nije promijenila.

Stanovnici o objavi kandidature

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

"Čim je završila kao Predsjednica Republike - pametna je bila, a zna se što znači pamet. Za ovo šta je danas trebalo je škole završit', trebalo je bit' snalažljiv i dobro odgojen", smatra Božidar. "Znan ju, učenica bila top, nikad da bi ča reka' drugo, došla je do čega je (...) drugi se moru skrit' od toga sega ča ona zna", dodaje Tomislav iz Jelenja.

Predsjednicu poslužilo i vrijeme

Vrijeme je Kolindi Grabar-Kitarović ipak išlo na ruku. Sve je iz prvog reda pratio Jakov Kitarović. Nije se odvajao od supruge. Pozirali su. Ali za izjave - nije bio raspoložen. Na pitanje novinara da komentira novu kandidaturu, samo se zahvalio i rekao da će biti vremena.

Pljeskalo se retorici i porukama s pozornice. "Sve one misli koje imam ja i želju za svoju djecu i sebe osobno i naraštaj, to je ponovila", kazala je Helena Milovnik Zrinski.

Pa i pred svojim prvim suradnicima s Pantovčaka. Neće s njom u kampanju. "Službeno kad počne kampanja, posve je očekivano da će se predsjednica više angažirati oko toga, ali mi radimo svoj posao za koji smo i plaćeni", objasnila je Mirjana Hrga, savjetnica za strateške politike, odnose sa Saborom i Vladom.

Potrošit će HDZ i idućih nekoliko tjedana na obilazak Hrvatske. Pripremaju teren. Bila je ovo generalna proba, kažu. "Vrlo brzo će biti jedan poseban događaj, u kojem će biti predstavljen i program i slogan i strategija i vizuali", najavljuje Ivan Anušić, šef stožera kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

Bit će tada uz nju i šef HDZ-a, ali i druga važna stranačka imena. U pobjedu ne dvoje. Neposredno prije objave, kandidaturu je komentirao i predsjednik Vlade i HDZ-a. Kolindu Grabar-Kitarović zbog angažmana na različitim područjima u ovom mandatu, premijer Andrej Plenković smatra najboljom kandidatkinjom.

 

Oporbenjaci misle drugačije

Oporbenjaci, pak, misle drugačije. "Ona po meni sigurno nije državnica, jer nije pokazala čvrstinu kada je trebala pokazati, kada se u Hrvatskoj dešavaju korupcijske afere, nepravde svaki dan našim sugrađanima. Predsjednik mora biti taj koji će iznivelirati situaciji, biti protuteža HDZ-u, koji to sve skupa proizvodi", smatra saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras.

Mostov Božo Petrov smatra da će kandidat kojega će ta stranka podržati, Miroslav Škoro, ući u drugi krug. "On će sigurno u drugi krug i taj gospodin ima realnu šansu da postane predsjednik, zato su ovi izbori bitni - da konačno ne bude netko iz dvije partije koje su pokazale da nemaju što novo ponuditi i ne brane interese građana", kazao je Petrov.

Josip Manolić, bivši predsjednik Vlade RH smatra da je Hrvatska odmah protiv kandidatkinje HDZ-a, a pojasnio je i razlog tome: "Zbog izbacivanja Tita kao nosioca jednog antifašizma i sad ćemo mi objediniti i SDP i antifašizam i mislim da ćemo već u prvom krugu dobiti bitku protiv gospođe".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene