Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sloboda medija

Predsjednica nadglasana zviždanjem, odgovorila putem Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novinarskom domu, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, održana je videokonferencija o slobodi medija na kojoj je sudjelovala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Kolinda Grabar Kitarović je govorila na engleskom jeziku na konferenciji, na izravnoj vezi s Washingtonom. Spomenula je kako je sloboda izražavanja temeljno ljudsko pravo i fundament svake demokratske države.

Ubrzo su je nadglasale zviždaljke nekolicine prisutnih uz izvješenu poruku: Croatian government is killing the media!

Prije početka konferencije Kolindi je pristupio istraživački novinar Domagoj Margetić.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Prosvjed novinara u Splitu "Zakon opasnih namjera" Novinari prosvjedovali protiv lex AP: "Plenki je malo nervozan"

Predstavio se i pitao: 'Tko je naručio moje ubojstvo?' Priložio je taj natpis na kartonu i rekao da je u strahu jer ne zna gdje da ide po Zagrebu. Kolinda nije reagirala, a on je sjeo na svoje mjesto i kasnije zviždao.

Kolinda je otišla popraćena zviždanjem.

Kasnije tijekom dana predsjednica je na ovakvo ponašanje reagirala na Facebooku.

'Razočarana sam što su me upravo oni, koji se navodno zalažu za slobodu govora i medija, prekinuli za vrijeme govora u Novinarskom domu. Ne dopuštajući mi iznošenje mišljenja pokazali su kako nisu iskreni zagovornici slobode govora, već očito angažirani aktivisti. I dalje ću se ustrajno zalagati za očuvanje slobode medija i za odgovornost za izrečenu javnu riječ!', napisala je predsjednica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene