Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motorno gorivo

Kod Rogoznice očišćeno more nakon potonuća jahte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Rogoznice, gdje je jučer potonula motorna jahta, očišćeno je more od izlivenog motornog goriva, izvijestilo je sinoć Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru pokrenula je akciju sanacije onečišćenja mora zbog izlijevanja pogonskoga goriva iz potonule motorne jahte 'Barquim' te je na mjesto onečišćenja odmah poslano specijalizirano eko-plovilo, navodi se u priopćenju. Na mjestu potonuća motorne jahte pronađena su dva spremnika goriva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "prijave na sve strane" Novi šok u Vranjicu kod Splita: Zagađeno more razbijesnilo stanovnike Ivana Ćubelić PODNESENA KAZNENA PRIJAVA Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..."

>> Zapalila se jahta na moru, nisu je gasili zbog plinskih boca na njoj

Motorna jahta 'Barguim' potonula je jučer nakon izbijanja požara u blizini rta Ploča, južno od Rogoznice, a sva petorica njemačkih državljana koji su bili na jahti spašeni su i prevezeni na kopno. U priopćenju se navodi da se utvrđuju uzroci te pomorske nesreće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene