Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I bivši ministar Matić potvrdio je da se privatno sastao s Klemmom i još nekim čelnicima braniteljima, rekavši da se "radilo o jednom piću, na kojem nije bilo govora o politici".


Predsjednik udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i jedan od vođa prosvjeda pred Ministarstvom branitelja, Josip Klemm, potvrdio je u srijedu da se proteklog tjedna u svojoj vikendici sastao s bivšim ministrom branitelja Predragom Matićem, čiju su ostavku prosvjednici tražili više od godine dana, i nekim od čelnika braniteljskih udruga.

Vezani članci Slika nije dostupna ZBOGOM VLADAVINI ŠATORA Klemm najavio završetak prosvjeda branitelja Slika nije dostupna Matić: Izložen sam tolikim prijetnjama jer provodim hrvatske zakone, a zamislite što bi bilo da idem razotkriti lažne invalide?!

Sastanak nije bio tajni već privatni i neformalni, rekao je Klemm dodavši kako su se privatno okupili branitelji raznih političkih orijentacija, te da su svi bili ravnopravni. "Okupili smo se i dobro je time poslati poruku javnosti da su svi branitelji jedinstveni što se Domovinskog rata tiče", kazao je Klemm.

I bivši ministar Predrag Matić potvrdio je da se privatno sastao s Klemmom i još nekim čelnicima braniteljima, rekavši da se "radilo o jednom piću, na kojem nije bilo govora o politici".

Neki mediji objavili su fotografije sa sastanka, koji se održao u Klemmovoj vikendici u Svetoj Nedelji kod Samobora u vrijeme dok su u Vladi trajali višesatni sastanci o sudbini sada već bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje.

Na sastanku su se prvi put za istim stolom okupili predstavnici brojnih sukobljenih braniteljskih frakcija, navode mediji te izvješćuju da su osim Klemma i Matića na druženju bili i general Mladen Markač, savjetnik predsjednice Republike za branitelje Ante Deur, pročelnik Zagrebačkog Ureda za branitelje Miodrag Demo, član SDP-a Franko Vidović i čelnici raznih udruga koje su tražile Matićevu smjenu. (Hina)