Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hladna fronta

Kiša i osjetno zahlađenje zahvatili Hrvatsku: Pogledajte kada nas očekuje sunčanije vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hladna fronta stigla je u Hrvatsku u vidu kiše i osjetnog zahlađenja.

Promjena vremena u vidu kiše i osjetnog zahlađenja zahvatila je tijekom noći i jutra sjeverni Jadran, Istru, Kvarner i kopnene krajeve.

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja otkrio je u vremenskoj prognozi kako će od sredine subote glavnina oborina ići istočnije pa se tako u Slavoniji i Baranji poslijepodne očekuju pljuskovi i grmljavina te umjeren i na mahove jak sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza A sada - promjena: Pogledajte gdje i kad stižu prvi grmljavinski pljuskovi i koji bi krajevi mogli ostati bez kiše

"U većini krajeva promjenljivo i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U prvom dijelu dana glavnina oborine na zapadu i sjeverozapadu, a od sredine dana i na istoku. Lokalno je moguće i nevrijeme. Na većem dijelu dalmatinske obale i otocima uglavnom suho. Popodne na zapadu smanjenje naoblake. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, prolazno na udare i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, a u Dalmaciji i do 34 °C", stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja izvijestio je kako nas sunčanije vrijeme očekuje već u nedjelju.

"Od nedjelje će ponovno prevladavati sunčano. U kopnenom dijelu idućih dana može biti tek izoliranih poslijepodnevnih pljuskova, jer neće biti posve stabilno, no bit će vrlo toplo i vruće uz temperaturu oko 30 stupnjeva", izvijestio je.

"U nedjelju sunčanije, no ponegdje u unutrašnjosti i dalje mogućnost za pokoji poslijepodnevni pljusak", objavili su iz DHMZ-a na Twitteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene