Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovorio se s HDZ-om

Kerumov zet na čelu županijske skupštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
‘Koalirat ću s narodom, a političke stranke biti će promatrači’, tako je Željko Kerum zborio u vrijeme predizborne kampanje. No nakon dogovora s HDZ-om, splitski gradonačelnik se razbolio, a prvi dio njihova dogovora danas je realiziran. Na čelo županijske skupštine izabran je Kerumov zet.

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije danas je za predsjednika Skupštine jednoglasno izabran Petroslav Sapunar - kandidat Nezavisne liste Željka Keruma koji je na tu dužnost predložen po dogovoru HDZ-a i Kerumove Neovisne liste. Skupština Splitsko-dalmatinske županije ima 51 vijećnika, od kojih je 19 iz koalicije HDZ-HSS-HSLS, 15 iz Nezavisne liste Željka Keruma, 14 iz koalicije SDP-HNS-HSU te 3 vijećnika iz koalicije HSP-HČSP.

Pročitajte i ovo Antonela Lolić PISANO UPOZORENJE Policija kaznila suce koji su bili na Kerumovoj zabavi pisanim upozorenjem: ''Radi se o prekršaju lake naravi'' Suci na zabavi s Kerumom NEPOŠTIVANJE MJERA Policija dovršila istragu o Kerumovoj privatnoj zabavi: Svi su prijavljeni zbog nenošenja maski, posebna kazna i Kerumu

>> Kerum će s HDZ-om vladati Splitom

Na sjednici skupštine splitsko-dalmatinske županije nije bilo iznenađenja. Točno onako kako su se dogovorili. HDZ, sa većinom u Vijeću mjesto predsjednika dao je Kerumovu čovjeku. 'Za predsjednika županijske skupštine predlaže gospodina Petroslava Sapunara’, rekao je Kruno Peronja, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a. Profesor, košarkaš i menadžer za svoj izbor ima samo jedno objašnjenje. 'Iz mog životopisa koji je ovdje predočen zna se tko sam, što sam’, rekao Petroslav Sapunar, predsjednik županijske skupštine. A iz njegova životopisa najviše svima upada u oči činjenica da je oženio Kerumovu sestru. No Sapunar ne vidi u tome problem. 'Ne vjerujem da će otežavat ništa. Pomoći će nam svakako’, kaže Sapunar. Iako je Kerum zajedno sa Antom Sanaderom pozvao na primanje povodom dana Antifašizma, ni župan ni gradonačelnik nisu se pojavili.

'Gradonačelnik ima temperaturu i doma je u krevetu. To je vjerojatno viroza ili prehlada ili nešto što će kratko trajati', rekao je Jure Šundov, dogradonačelnik Splita. A zbog Kerumove bolesti, Šundov se morao znojit pred novinarskim pitanjima o koaliciji. 'Gradonačelnik grada Splita nije objavio koaliciju sa HDZ-om. Mi ćemo imati konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća u utorak, u devet sati, svi novinari su pozvani i onda će novinari vidjet kakva je koalicija, tko s kim surađuje, tko za koga diže ruku', kaže Šundov. Unatoč tajanstvenosti dogradonačelnika, nije tajna da će HDZ-ovac na čelo vijeća. Tako će, unatoč Kerumovim najavama da će političke stranke biti samo promatrači, Splitom i županijom složno vladati Kerum i HDZ.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene