Nakon objavljenog videozapisa sa privatnog druženja u Kaštelima, splitska policija provela je istragu te će 11 osoba biti kažnjeno zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.


PU splitsko-dalmatinska dovršila je istragu o organiziranom privatnom okupljanju u ugostiteljskom objektu u Kaštelima.

Utvrđeno je da su sudionici ostvarili obilježja prekršaja, nisu nosili zaštitne maske te će 11 osoba biti prekršajno sankcionirano. Također, prekršajno će biti sanksioniran i 47-godišnjak koji je organizirao privatno druženje. Svi su prekršili Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Nadalje, nije poštovana zabrana i ograničenje privatnih okupljanja radi čega će 61-godišnjak, kao odgovora osoba u pravnoj osobi i pravna osoba u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt biti prekršajno sankcionirani.

Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave Ministar Malenica o sucima sa Kerumove terevenke: "Ponašanje sudaca je neprihvatljivo i baca lošu sjenu na pravosuđe"

Suci na zabavi s Kerumom Ne stišavaju se reakcije na tulum sudaca kod Keruma: "Mladi koji se okupljaju su bioteroristi, a ovi drugi su ugledni članovi društva za koje tek trebamo utvrditi jesu li nešto loše napravili"

''Državnom inspektoratu bit će upućeno izviješće, a o utvrđenim činjenicama uputiti ćemo i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu'', izvijestili su iz policije.