Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaboravio na Sanaderovo ocrnjivanje

Kerum će s HDZ-om vladati Splitom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum i HDZ zajedno će vladati Splitom i splitsko - dalmatinskom županijom. Kerum HDZ nakon splitskog debakla vraća na vlast, daje im čelo Gradskog Vijeća, a oni zauzvrat njegovog šogora postavljaju za šefa županijske skupštine.

Iskusni trgovac obavio je prvi pravi politički 'deal', Kerum, vladar Splita i HDZ, pobjednik županije jedni drugima čuvat će leđa. Kerum HDZ-u koji je u gradskom Vijeću dobio samo četiri mandata, daje predsjednika. Spekulira se da će mjesto dobiti bliski premijerov prijatelj, Jerko Rošin. Za uzvrat HDZ na čelo županijske Skupštine postavlja Kerumovog šogora Petroslava Sapunara. SDP tvrdi kako je ovakva trgovina loša je za Split. 'Desilo se ipak ono najgore što se moglo desiti u politici. Glasate za jednoga, a ustvari date vlast nekome drugome. HDZ je uspio nakon izbora ostvariti ono što nije uspio na izborima', rekao je Marin Jurjević, predsjednik splitskog SDP-a.

Pročitajte i ovo Denis Bećirović IZBORI U BIH Povećava se prednost Komšića i Bećirovića, Dodik se bori, oglasio se i Čović, a Čavara poručio: ''Schmidt je trebao poništiti odluke prethodnika'' Slika nije dostupna PODRŽALI REVIZIJU UGOVORA Pripuzova tvrtka poručila Tomaševiću da prestanu s izjavama o netransparentnom poslovanju: ''Spremni smo na raskid važećih ugovora. Ako to ne želite..."

Rekao da neće ni lijevo ni desno

Iako je Kerum govorio da neće ni lijevo ni desno, ovakva trgovina ipak je očekivana jer on s njom puno dobiva. S jedne strane stabilnu vlast i moćnog partnera koji vodi državu, a s druge još jednog člana obitelji na lokalnoj funkciji. Nakon sestre koja je u Gradskom Vijeću, na čelo županije HDZ mu pomaže postaviti supruga druge sestre Mare - Peru Sapunara. HDZ tvrdi Grad i županija imat će stabilnu vlast, a Kerumove obiteljske križaljke uopće ih ne brinu.

>> Zašto Kerum šuti o radu trgovina nedjeljom?

>> Kerum jutros bilježio tko i kada dolazi na posao

'HDZ je stabilna čvrsta stranka koja otvoreno ulazi u dogovore sa partnerima koji mogu poručiti još bolji i kvalitetniji iskorak u razvoju grada Splita i splitsko-dalmatinske županije', rekao je Kruno Peronja, predsjednik HDZ-a splitsko-dalmatisne županije. Ova politička era Splita i Županije počinje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene