Odgođena sjednica Gradskog vijeća u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Odgođena sjednica Gradskog vijeća u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog nedostatka kvoruma potpredsjednica splitskog Gradskog vijeća Marijana Puljak (Pametno) sjednicu Vijeća, koja je bila zakazana za srijedu, odgodila je za 2. svibnja.


Sjednica je sinoć prekinuta te zakazana za danas ujutro, no predsjednik HGS-a Željko Kerum najavio je da njegovi vijećnici jutros neće u Banovinu jer se "ne slažu s načinom rada Andre Krstulovića Opare, a ne s HDZ-om".

Vezani članci Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita Krstulović Opara odgovorio Milanoviću: "Mi znamo najbolje kako je u Splitu. To je siguran grad" Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara Splitski gradonačelnik o svojoj objavi na Facebooku: "Moja informacija bila je točna i pravovremena, htio sam smiriti građane"

Na današnjoj se sjednici osim gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i njegovih zamjenika Jelene Hrgović i Nina Vele pojavilo i 14 oporbenih vijećnika, te vijećnik HSLS- a. U vijećnicu, kako je sinoć i najavio njihov predsjednik Željko Kerum, nisu stigli vijećnici HGS-a, HDZ-a, HNS-ovci, Neovisni za Hrvatsku i Popravi grad.

Puljak: Tužno da se sve ovo događa uoči Dana grada Splita

Puljak je ustvrdila kako je tužno da se sve ovo događa uoči Dana grada Splita i Sudamje, kada se dodjeljuju nagrade grada, dok je gradonačelnik Opara rekao da poštuje odluke Gradskog vijeća te prepušta drugoj potpredsjednici Gradskog vijeća (Puljak) da sukladno proceduri konstatira ili ne nastavi sjednicu.

"Odluke o nagradama Grada u domeni su Gradskoga vijeća, niti u jednom trenutku u tome moji suradnici ni ja nismo sudjelovali. Predložio sam suradnicima niz točaka dnevnog reda. Nadam se da će ove točke vrlo brzo proći jer su na korist naših sugrađana. Proslava Sv. Duje održat će se u domeni koju ja radim, a svečana sjednica Gradskog vijeća trebala bi se održati ako to gradski vijećnici odluče", izjavio je novinarima gradonačelnik Krstulović Opara.

Opara odbio komentirati Kerumove prozivke

Upitan je li se čuo sa Željkom Kerumom, odgovorio je da se nema što s njim čuti, a nije želio ni komentirati sinoćnje poruke čelnika HGS-a. Na kraju je ustvrdio kako novi izbori nisu u interesu građana, ali i da je siguran kako sada imaju dovoljno kvalitetnih vijećnika koji su spremni služiti gradu, a ne igrati se izborima koji sada nisu potrebni.

Iz SDP-a su poručili kako su novi izbori jedino dobro rješenje za situaciju u Splitu.

"Krajnje je vrijeme da se s vlasti skine trgovačka koalicija HDZ-HGS. Dosta je više njihova uništavanja i sramoćenja Splita! Kad se već rušenjem kvoruma ponašaju kao oporba, neka idu u oporbu. Da gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari ego nije iznad Splita, podnio bi ostavku nakon što ga je i HDZ skupa s HGS-om napustio i nije došao na sjednicu Gradskog vijeća. Klub SDP-a došao je na sjednicu u punom sastavu", poručuju iz SDP-a. (Hina/D.I.)