Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb uveo 'porez na invalide' !?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijevoz invalidnih i ostalih nepokretnih pacijenata u KBC Rebro postao je gotovo nemoguć. Naime, pacijenti su prisiljeni dolaziti u garažu iz koje ih se razvozi u bolnicu. No, garaža, u koju ih dovoze pratitelji, naplaćuje se, a nema drugog načina za njihov transport u bolnicu.

'Prije nekoliko dana automobilom sam vozila oca na pregled liječniku specijalisti u KBC Rebro, gdje je mu je nedavno bio amputiran dio noge te je kao posljedica iste operacije ostao nepokretan', rekla nam je Kristina Mikulić koja je ujedno i upozorila na ovu problematiku.

Pročitajte i ovo Garaž u Klaićevoj 800 parkirnih mjesta Zagreb pokreće investiciju: Gradit će se velika javna garaža na tri etaže Bolnica Rebro obnova ide sporo FOTO Pacijenti zgroženi stanjem u zagrebačkoj bolnici: "Ljudi se boje biti ovdje da nešto ne padne na njih"

'Dolaskom na portu, portir mi je uručio letak na kojem je izričito navedeno da se osobna vozila više ne puštaju u krug bolnice, već da je za svrhu prijevoza nepokretnih pacijenata organizirana služba koja djeluje iz garaže, s nivoa -1. Kada sam, znajući da na ulazu u garažu moram uzeti karticu za parkiranje iz automata, pitala portira naplaćuje li se to, on je odgovorio negativno', tvrdi Kristina.

'I tako sam, prema uputama, krenula prema garaži. Djelatnik bolnice je kolicima odvezao mojeg oca iz garaže prema ambulanti, a ja sam automobilom krenula prema izlazu iz garaže, naivno misleći da mi taj desetminutni prisilni boravak u garaži doista neće naplatiti. Međutim, pokazalo se suprotno, kada me djelatnik Zagrebparkinga obavijestio o tome da prije nego platim 8 kuna, ne mogu izaći iz garaže', ne može vjerovati Kristina koja ni na koji drugi način nije oca mogla dovesti u bolnicu nego kroz garažu.

Znači, sama činjenica dovoženja invalida u bolnicu na pregled stoji 8 kuna.

Činjenica dolaska po istog, nakon završetka pregleda, također stoji još 8 kuna.

'Kad sam došla po oca boravak u garaži trajao je oko pola sata, jer u popodnevnoj smjeni, u službi prijevoza pacijenata, radi jedan jedini djelatnik koji razvozi pacijente u garažu i iz garaže, dakle, pokriva cijelu bolnicu. Napominjem da svoje vozilo nisam parkirala u garaži, već da sam istu napustila najbrže što sam mogla. U garažu sam ušla u 13,11 i napustila je u 13,21 sat. Znači, moj prisilni boravak na teritoriju Zagrebparkinga je trajao ukupno 10 minuta. Na ulazak u garažu sam doslovno bila prisiljena, jer zaista ne mogu ostaviti automobil sparkiran pred portom i nositi oca do ambulante', ogorčena je Kristina.

'Mislim da je ova izmišljotina, čija god da bila, apsolutno van svake pameti te samo još jedan od načina na koji se od građana pokušava izvući novac. Prvo vas stjeraju u garažu, kažu da se to ne plaća, i onda neugodno iznenađenje: to košta 8 kuna. I još 8 kuna kada dolazite po pacijenta', zaključuje Kristina.

Gospodin Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga, je u jednim dnevnim novinama od 18.03.2008. izjavio da ne vidi u čemu je problem te da garaža na Rebru nije 'terminal za iskrcaj'.

Gospodin Miroslav Radić, pomoćnik ravnatelja KBC 'Rebro' u istim novinama izjavljuje da je to krivnja Zagrebparkinga.

Znači, jedni okrivljuju druge, a nekima nije ništa jasno, a za vrijeme dok oni pokušavaju shvatiti u čemu je problem, građani plaćaju 16 kuna za dovođenje pacijenata u bolnicu. Ne za parkiranje automobila u garaži, već samo za dovođenje pacijenata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene