Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaznene prijave zbog izazivanja požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očevidom je utvrđeno da je požar na području Brnjice i Goriša nedaleko od Šibenika izazvala 68-godišnjakinja sa šibenskog područja koja je u nedjelju 16. srpnja nekontrolirano spaljivala korov.

U požaru je izgorio jedan hektar borove, smrekove i hrastove šume, priopćila je PU šibensko-kninska.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Osim nje policija će kazneno prijaviti i nepoznata počinitelja za izazivanje požara na predjelu od Ražina do Brodarice, u kojem su bile ugrožene kuće, a nagorio je jedan objekt u izgradnji, potvrdila je glasnogovornica PU-a Rosanda Truta. 

U požaru je izgorjelo 30 hektara borove šume, a šteta iznosi 50.000 kuna, stoji u policijskom priopćenju.

Nakon najvećeg požara u Šibensko-kninskoj županiji, u kojem je prošli vikend na predjelu od Trbounja do Miljevaca kod Drniša izgorjelo 900 ha borove i hrastove šume, maslinika i više privatnih vinograda te dvije staje, utvrđeno je da je vatra planula na miniranu području.

Preko mjesta požara prolazi i dalekovod pa policija ne isključuje tehnički uzrok požara.

Istraga o točnu uzroku tog požara još traje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene