Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Očevidom je utvrđeno da je požar na području Brnjice i Goriša nedaleko od Šibenika izazvala 68-godišnjakinja sa šibenskog područja koja je u nedjelju 16. srpnja nekontrolirano spaljivala korov.


U požaru je izgorio jedan hektar borove, smrekove i hrastove šume, priopćila je PU šibensko-kninska.

Vezani članci Ivana Ćubelić Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..." Provala u šibenski pravoslavni hram - 4 Pupovac pozvao na smirivanje tenzija nakon provale u pravoslavni hram: "Duboko smo uvjereni da ovo nije nitko napravio iz vjerskih ili etničkih pobuda"

Osim nje policija će kazneno prijaviti i nepoznata počinitelja za izazivanje požara na predjelu od Ražina do Brodarice, u kojem su bile ugrožene kuće, a nagorio je jedan objekt u izgradnji, potvrdila je glasnogovornica PU-a Rosanda Truta. 

U požaru je izgorjelo 30 hektara borove šume, a šteta iznosi 50.000 kuna, stoji u policijskom priopćenju.

Nakon najvećeg požara u Šibensko-kninskoj županiji, u kojem je prošli vikend na predjelu od Trbounja do Miljevaca kod Drniša izgorjelo 900 ha borove i hrastove šume, maslinika i više privatnih vinograda te dvije staje, utvrđeno je da je vatra planula na miniranu području.

Preko mjesta požara prolazi i dalekovod pa policija ne isključuje tehnički uzrok požara.

Istraga o točnu uzroku tog požara još traje.